Over ons

De Green Office Utrecht (GOU) is het platform voor medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht, waar duurzame ideeën worden gevormd, plannen samenkomen en projecten worden gelanceerd. Dit allemaal met het doel om de universiteit duurzamer te maken. Daarnaast verhogen we het bewustzijn over duurzame oplossingen en ambities van de UU onder medewerkers en studenten. Ten slotte ondersteunen we projecten met een klein budget, communicatie en netwerk. Meer weten? Lees dan ons businessplan (Engels!) maar voel je vooral vrij om langs te komen om meer over ons te weten.

Programmateam Duurzaamheid

Green Office Utrecht is ondergebracht bij het Programmateam Duurzaamheid van de Universiteit Utrecht. Het programmateam heeft als doel versnelling aan te brengen op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering van de universiteit en in de in- en externe communicatie. Meer weten? Kijk dan op Duurzame UU.

Oprichting

De Green Office Utrecht werkt volgens het Green Office model dat is ontworpen door rootAbility Met hulp van SOON en vele, enthousiaste studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht is de Green Office Utrecht in september 2013 gelanceerd.

green office movement

De Green Office Utrecht maakt deel uit van de Green Office Movement, een Europees netwerk van Green Offices en vergelijkbare initiatieven. Het netwerk wordt ondersteund door rootAbility en is een bron van inspiratie en motivatie voor de community. Wil je meer weten over het netwerk of wil je een Green Office creeëren in je eigen organisatie, neem dan contact op met rootAbility.