Onderzoeksonderwerpen

Duurzaam Onderzoek

Heb je moeite met het vinden van een onderzoeksonderwerp? Nog steeds op zoek naar een onderwerp voor je master- of bachelorscriptie? Hier zijn een paar kant-en-klare onderwerpen voor je, verzorgd door de Green Office Utrecht Living Lab! Binnen de Green Office vormt het Living Lab de verbinding tussen onderzoek en onderwijs op de Universiteit Utrecht. Samen met docenten en studenten proberen we oplossingen te vinden voor duurzaamheidgerelateerde vraagstukken die zijn voorgesteld door medewerkers van de universiteit. Hieronder staan een paar voorbeelden van een langere lijst van onderzoeksonderwerpen. Benieuwd naar de hele lijst? Stuur een mail naar livinglab.greenoffice@uu.nl​ of kom langs bij ons kantoor.

Communicatie UU Afvalvrij

De Universiteit Utrecht werkt aan het verminderen van de afvalstromen binnen de gehele organisatie met als doel om als organisatie 100% afvalvrij te worden. Hierbij is het van belang om alle betrokken partijen te betrekken. Daarnaast is het doel van de Universiteit Utrecht om de studenten te informeren en te motiveren om hun afval te scheiden en/of te verminderen. De Universiteit Utrecht wil graag weten hoe er effectief met studenten kan worden gecommuniceerd over dit project afvalzorg.

Nudging in de Educatorium kantine

De cateraar van de Educatrium kantine, Sodexo, is erg enthousiast over het ontdekken wat nudging kan doen om klanten duurzamere keuzes te laten maken in de kantine. Dit onderzoeksonderwerp richt zich op het vergelijken van de productverkoop met en zonder nudging component. Een nudging component kan bijvoorbeeld zijn het toevoegen van borden naar meer duurzame opties (bewuste nudging) of het toegankelijker maken van duurzame opties (onbewuste nudging). Een onderzoek naar de mening van klanten kan worden toegevoegd om een completer beeld te krijgen.