Food

Onze voedselprojecten vind je in de inhoudsopgave aan de linkerkant

Als het gaat om duurzame keuzes maken, is eten een van de eerste dingen die in je opkomt. Wereldwijd heeft de voedingssector de grootste impact op milieuvervuiling en eten is iets dat elke persoon meerdere keren per dag doet. Een kleine verandering in iemands voedingskeuze kan veel betekenen voor wat betreft land- en watergebruik, evenals CO2-emissies.

Als het gaat om CO2-uitstoot, heeft de Universiteit Utrecht het doel geformuleerd om CO2-neutraal te zijn in 2030, als onderdeel van het strategisch plan. Om dat doel te bereiken, verandert het beleid geleidelijk, waardoor de universiteit stapsgewijs wordt verduurzaamd. Een duurzaam assortiment in de kantines van de universiteit maakt deel uit van deze overgang.

Daarom werken we samen met Eurest aan meer duurzame cateringopties en organiseren we evenementen om studenten en medewerkers te informeren over de keuzes die ze kunnen maken.

Sustasty Food Festival

SusTasty Food Festival 2017

Laad je batterij op met een week lang heerlijk duurzaam eten, fun en facts op het plein van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad. De Green Office serveert je veganistische traktaties en duurzame verrassingen van lokale foodtrucks en organiseert workshops, games, muziek en voedzame chats.

  • Er zijn momenteel geen nieuwsberichten van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS
  • Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS