Teamleden

Anjelle, Manager

"Ik geloof dat universiteiten een belangrijke rol spelen in de duurzame ontwikkeling van onze planeet en dat iedereen hieraan kan bijdragen. Ik wil studenten en medewerkers van de UU laten inzien dat ieder idee - hoe klein ook, van belang is, dat passie aanstekelijk werkt en dat dromen gedeeld worden door anderen. Zelf heb ik de master International Development Studies aan Universiteit Utrecht afgerond en uit eigen ervaring weet ik dat een paper geschreven voor de la, een verspilling is van ieders tijd. Dus zet je eigen kennis en creativiteit in voor een mooiere wereld en begin bij de Green Office!"

Libby, Assistant Manager

"Het is mijn werk mijn collega 'Greenies'  te ondersteunen bij al hun taken en projecten, zodat de Green Office de Universiteit Utrecht nog duurzamer kan maken. Andere helpen is ook een van de belangrijkste dingen die ik inbreng bij de Green Office. Ik help graag nieuwe ideeën te laten groeien! Naar mijn mening is het gemakkelijker om samen een duurzame wereld te creëren en nog leuker ook. Ik ben drie jaar geleden begonnen bij de Green Office omdat ik een bredere kijk op duurzaamheid en een grotere impact wilde creëren. Ik hoop dus dat je naar Green Office komt met een (geweldig) idee waar ik je mee kan helpen. Omdat elke stap helpt, hoe klein die misschien ook lijkt. Hopelijk tot snel!"

Sandra, Green Office Host
Sandra GOU

"Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk, maar woon alweer ca. 20 jaar in Nederland. Ik heb altijd een grote liefde voor natuur gehad en ik vind het oneerlijk om te zien hoe de natuur de dupe wordt van menselijk handelen. Daarom werk ik met trots bij de Green Office en geef zo samen met anderen een stem aan duurzaamheid. Binnen de Green Office help ik iedereen die met vragen binnenkomt, verzorg ik onze planten en zorg ik dat het kantoor een fijne werkplek is voor iedereen. Daarnaast ben ik ook bezig met ons Adopt-a-Plant project, dus kom langs om een plant te adopteren!"

Elsa, Project and Volunteer Support Coordinator
GOU-teammember Elsa

"Ik studeer geschiedenis en rechten en ik heb interesse in conflictstudies en internationale betrekkingen. Ik werk bij de Green Office omdat ik geloof dat de Green Office een plek is waar 'groene' ideeën echt worden omgezet in actie. Ik ben blij deel uit te maken van de Green Office, omdat dit de plek is waar mensen samenkomen om hun ideeën te delen en om samen te werken aan de verduurzaming van de universiteit. Studenten krijgen hier de kans om deel te nemen aan lopende projecten of om hun eigen project op te zetten. Het is mijn taak om hen te ondersteunen en gemotiveerd en enthousiast te houden. Heb je ook een tof 'groen' idee of wil je member worden bij de Green Office en daarmee bijdragen aan een duurzamere Unviersiteit Utrecht, kom dan langs op kantoor en dan kijken we samen hoe we je kunnen helpen!"

Lotte, Marketing & Outreach Coordinator

"Samen met mijn Visibility Committee vertegenwoordig ik de Green Office op evenementen. Hier richten wij ons op het informeren, betrekken en versterken van studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Ik heb me aangesloten bij de Green Office omdat ik meer mensen bewust wil maken van het belang van een duurzame levensstijl. Ik geloof dat je als individu al een verschil kan maken om deze wereld een betere plek te maken.

Wil je samen met ons werken aan de zichtbaarheid van de Green Office? Wil je je medestudenten en professoren informeren over wat de Green Office doet, en ze prikkelen om ook actie te ondernemen? Kom dan bij ons langs of stuur me een berichtje!"

Ilse, Living Lab Coordinator

"Samen onze universiteit groener maken: je kan me erbij helpen! Mijn taak is om medewerker en student te verbinden in projecten voor het verduurzamen van onze universiteit. Denk jij dat je een goede oplossing hebt voor een ecologisch probleem in de universiteit? Of wil je onderdeel worden van een project dat onderzoek doet naar een van deze problemen? Stuur me een mailtje, dan kunnen we samen werken aan een groenere toekomst.

Mijn doel is om studenten uit alle faculteiten te laten zien dat ze kunnen bijdragen aan een groenere universiteit. Ik ben zelf een interdisciplinair student, en ik weet dat iedere faculteit zijn eigen slimme oplossingen en aanpakken heeft voor problemen. Aarzel dus niet om contact met me op te nemen!"

Yana, Food Coordinator

"Ik studeer Liberal Arts & Sciences met een focus op Sustainable Business & Innovation Science. Het thema duurzaamheid speelt niet alleen in mijn studie een belangrijke rol, maar ook in mijn dagelijks leven. Zo ben ik graag in de natuur en vind ik het belangrijk dat we goed met onze planeet omspringen. Ik ben ervan overtuigd dat ieder individu met kleine, dagelijkse veranderingen een verrassend groot verschil kan maken op het gebied van duurzaamheid. Om te beginnen met je eetgewoonten! Ik ben heel blij dat mijn rol bij de Green Office aansluit bij mijn passie en droom: mensen laten zien en ervaren hoe duurzaam eten heel voedzaam en lekker kan zijn."

Daantje, Mobility Coordinator

"Vorig jaar rondde ik mijn bachelor Liberal Arts and Sciences af, en dit jaar hoop ik de kennis die ik opdeed tijdens mijn major ‘Natural Sciences and Innovation’ in de praktijk te kunnen brengen. Het thema ‘mobiliteit’ spreekt bij mensen vaak niet direct tot de verbeelding, maar het verdient zeker onze aandacht. Want wist je dat mobiliteit goed is voor rond 25 procent van de voetafdruk van de UU? Mijn droom is dat de universiteit dit aandeel flink verlaagt door een duurzamere manier van werk- en studiegerelateerd reizen te faciliteren voor haar studenten en medewerkers.

Als Green Office kunnen we deze transitie versnellen door studenten en medewerkers mee te nemen in de kansen en voordelen van duurzamer reizen. Zo kunnen we hulp kunnen bieden aan studenten die studiereizen zonder vliegtuig willen maken, inspirerende verhalen delen over de voordelen van duurzamer reizen, en het gebruik van Skype-robots (!) en andere conferentiesoftware promoten. Heb jij ook goede suggesties? Kom langs bij de Green Office of stuur me een e-mail!"

James, Biodiversity Coordinator

"Mijn doel is om de natuurwaarde en biodiversiteit in en om de campus te vergroten en tegelijkertijd meer bewustzijn te creëren over het belang hiervan voor medewerkers en studenten. Door mijn achtergrond in Environmental Science en Sustainable Development ben ik geïnteresseerd en gefascineerd in de dynamiek van ecosystemen en in hoe deze beïnvloed worden door de mensheid.

Binnen het duurzaamheidsdebat gaat het nu vaak nog vooral over CO2-uitstoot. Steeds meer literatuur wijst er echter op dat het verlies van biodiversiteit een van de grootste uitdagingen is waar Moeder Aarde momenteel mee kampt. Biodiversiteit is dus een belangrijk onderwerp op globaal niveau, maar ook lokaal is het waarderen en beschermen van biodiversiteit een fijne manier om op een directe, tastbare manier meer in contact te staan met de natuur en onze planeet.

Mijn hoofdproject dit jaar is de Tiny Forest: een bijzondere plek (in wording) op het Science Park voor mens, dier en plant. Wil je je steentje bijdragen aan dit project of heb je andere ideeën, laat het me weten!"

Lorenzo, Digital Communications Coordinator

"Ik studeer Human Geography and Anthropology. Voor mijn master denk ik in de richting van duurzame stedenbouw. Wat mijn toekomstige droombaan is, weet ik nog niet precies, maar voor nu weet ik in elk geval dat ik me erg goed thuisvoel in de communicatierol die ik bij de Green Office vervul. Het geeft me veel voldoening om alle coole evenementen en projecten die hier plaatsvinden te ‘vertalen’ naar de desbetreffende doelgroepen.

Naar mijn idee overtreft niets in ons huidige bestaan het belang van het besef dat we roofbouw aan het plegen zijn op onze planeet. Mijn rol binnen de Green Office geeft me de kans om dit besef ook bij anderen te laten groeien, zodat steeds meer mensen zich geprikkeld gaan voelen om hun levensstijl te verduurzamen."

Tiemen, Circularity Coordinator

"Afval bestaat niet, want alles kan van nut zijn voor iets anders! Ik ben op zoek naar de combinatie tussen cognitieve psychologie en duurzaamheid. Ik geloof dat iedereen iets unieks kan bijdragen aan de grote puzzel die we duurzaamheid noemen, houd ervan als iemand oprecht blij wordt van een project en streef ernaar om samen de universiteit te helpen volledig circulair te worden.

ls je toffe ideeën hebt of gewoon een keer wil babbelen dan zie ik je hopelijk snel in de Green Office!"