Podcast Festival Europa

Festival Europa 2024 Daisy Ranoe en podcastmaker Foto Eric Kampherbeek
Kunstenaar Daisy Ranoe en podcastmaker Ginette. Foto: Eric Kampherbeek

Met een aantal prominente sprekers op Festival Europa is een podcast opgenomen. De afleveringen zijn te beluisteren op Spotify.

Presentatie en productie: Ginette Brenkman, By Gin Productions.

Aflevering 1: Festival Europa!

In deze eerste aflevering van de podcast bij Festival Europa hoor je eerst van initiatiefneemsters Pauline Phoa en Hanneke van Eijken. Zij vertellen waarom dit festival er moest komen en over de betrokkenheid van mensen bij de Europese verkiezingen en het onderwerp "Europa" . Maar waarom is daar eigenlijk een festival voor nodig?

Na dit gesprek loop je mee door het festival en vertellen sprekers, artiesten en bezoekers over hun kijk op de Europese Unie.

Aflevering 1, Festival Europa!

Aflevering 2: Afval zonder (Europese) grenzen

In deze aflevering vertelt oceanograaf en professor Erik van Sebille over afval zonder grenzen: hoe oceaanstromingen plastic door Europese zeeën verspreiden. En hoe dus het oprapen van plastic van stranden en het op de juiste manier weggooien, al heel veel positieve impact maakt.

Aflevering 2 met Erik van Sebille

Aflevering 3: Europa, mensenrechten en Oeigoerse gemeenschap

In deze aflevering vertelt masterstudent rechten en activist Ahmedjan Kasim over de positie van Oeigoeren en hoe Europa de Oeigoerse gemeenschap kan helpen. Zijn Ted Talk op Festival Europa heette: Europese mensenrechten van abstract ideaal naar levende realiteit.

Aflevering 3: Ahmedjan Kasim over Oeigoeren en Europa
Ahmedjan Kasim
Ahmedjan Kasim op Festival Europa. Foto: Eric Kampherbeek