De Faculty Club van ... Nieske Vergunst

In deze rubriek vertellen onze leden iets over zichzelf en waarom zij lid zijn van de Faculty Club. Nieske Vergunst is persvoorlichter en communicatieadviseur bij de faculteit Bètawetenschappen. Zij is tevens public engagement-onderzoeker bij het Freudenthal Instituut en het Centrum voor Wetenschap en Cultuur.

De Faculty Club van Nieske Vergunst

Waarom ik lid ben? Via het Jong OBP Netwerk ben ik een keer in de Faculty Club terechtgekomen: eigenlijk een bonus tijdens een Jong OBP bijeenkomst. Mijn beeld daarvoor was een club van prominente professoren, maar het bleek gewoon een hele relaxte plek om naar toe te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. 

De Faculty Club is een relaxte plek om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben allemaal een link met dezelfde organisatie en dat maakt het makkelijk om in contact te komen.

Een van mijn eerste activiteiten was een whiskeyproeverij en ik ben toen aan de praat geraakt met onderzoekers uit een heel ander deel van de UU. We zijn allemaal verschillende mensen, maar hebben wel allemaal een link met dezelfde organisatie en dat maakt het makkelijk om in contact te komen. Dat is echt anders dan in een kroeg. Ik ben inmiddels sinds 2017 lid van de Faculty Club.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben ruim 6,5 jaar persvoorlichter en communicatieadviseur bij de faculteit Bètawetenschappen. Ik houd mij vooral bezig met wetenschapscommunicatie. De breedte van mijn functie maakt het vooral leuk: de ene dag houd ik mij bezig met nanodeeltjes en de andere dag met klimaatverandering. Ik probeer vooral een link te leggen tussen wetenschappers en de buitenwereld. Soms is dit via een nieuwsbrief en soms via contact met journalisten: dit kan iedere keer anders zijn. En vanaf 1 maart stap ik voor de helft van mijn werktijd over naar een onderzoeksfunctie. Ik ga onderzoek doen naar de impact van public engagement op verschillende doelgroepen. Daar heb ik heel veel zin in!  

Leukste herinnering aan de Faculty Club?

Het winnen van de online Escaperoom en de gewonnen borrel bij het haardvuur met mijn teamgenoten! Het was zo gezellig om elkaar weer even op locatie te zien in een veilige en vertrouwde omgeving. Fijn om weer even buiten de deur te zijn, maar niet helemaal compleet extern in een kroeg met allemaal onbekenden.  

Waar kijk je het meeste naar uit?

Gewoon weer fysieke activiteiten! Weer gezellig hier kunnen borrelen: juist omdat het zo makkelijk is om nieuwe mensen te spreken. Je hoort als medewerkers en alumni sowieso bij elkaar en het is gewoon ontzettend leuk om nieuwe mensen te ontmoeten: dat is is te weinig gebeurd in de afgelopen twee jaar. Hopelijk mogen we dan ook weer gewoon rondlopen en hoef je niet meer te blijven zitten vanwege allerlei maatregelen.

Eventuele suggesties voor activiteiten voor de Faculty Club?

Sowieso iets met de kunsten! De online activiteiten zijn leuk geweest, maar nu is het weer tijd voor fysieke activiteiten. Ik kijk uit naar de muzikale Happy Hours: er zijn zoveel UU'ers met een muziekachtergrond. Het zou leuk zijn om bijvoorbeeld eens een christmas carrol zangworkshop te organiseren of een bandjesavond. Muziek bindt! Of een workshop dichten? Het is gewoon ontzettend leuk om achter de creatieve kanten van collega’s te komen en te laten zien wat je kunt.