Over het lustrum

Er was eens in het hart van de Universiteit Utrecht én in het hart van het centrum van Utrecht… een huiskamer voor alle alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht en hun gasten. Al 25 jaar zijn we een inspirerende ontmoetingsplek. Op donderdag 6 april trapt voorzitter van het bestuur Ronald Bleys het lustrum op een feestelijke manier af. Bleys: "Dit jaar vieren we samen 25 jaar Faculty Club, onder de noemer “In het hart”. Wees welkom en vier mee!"

"Wat een bijzonder moment om hier te mogen staan en u allen bij de start van ons lustrum toe te spreken", begint voorzitter Ronald Bleys zijn verhaal tijdens de aftrap op donderdag 6 april. "Op 17 november 1998 werd FC Helios officieel een vereniging en Dop Bär werd de allereerste voorzitter. Een voorname taak voor hem in den beginne was de vooronderstelling te weerleggen dat de club alleen voor hoogleraren was. De club is namelijk voor alle medewerkers van de Universiteit Utrecht, en dat is altijd zo geweest. In 2000 kwam daar het UMC Utrecht bij en spoedig werd het lidmaatschap gratis aangeboden."

In de loop der jaren dankzij alle besturen, commissies en clubmanagers is de Faculty Club een waar ontmoetingscentrum geworden voor alle leden van de universitaire gemeenschap. Ons primaire doel is én blijft het bevorderen van de onderlinge band tussen de leden van de Utrechtse academische gemeenschap. Het ledental is gegroeid naar inmiddels bijna 4000 en daar zijn we trots op.

Een lustrum is aanleiding voor een feest, maar ook een perfecte gelegenheid de Faculty Club in het hart te plaatsen, bekendheid te vergroten en het ledental uit te breiden.

De Faculty Club van Ronald Bleys
Voorzitter prof. dr. Ronald Bleys

Een UU-gevoel rondpompen

Het thema van dit lustrumjaar is "In het hart". Het thema geeft aan waar de club voor staat, het laat zien dat we midden in de Universiteit Utrecht staan en dat we in het hartje van de stad zitten. Bleys: "Voor mij als anatoom is dit thema op het lijf geschreven, of misschien beter gezegd, in het lijf geschreven. Het hart heeft een centrale ligging, het pompt UU-gevoel rond, en voedt ons daarmee met ideeën en verbintenis, zodat ons gehele lichaam wordt geïnspireerd. En als het lichaam en het hart wat uitgeput raken, dan krijgen we van ander leden en gasten en lezingen en activiteiten en diners en muziek etc. weer inspiratie. Deze ademen we hier in, in dit pand, als ware dit in een long zodat nieuwe inspiratie weer door ons lichaam kan stromen."

Een lustrum is aanleiding voor een feest, maar ook een perfecte gelegenheid de Faculty Club in het hart te plaatsen, bekendheid te vergroten en het ledental te verrijken. Een lustrumwebsite, merchandise, onze activiteiten uitlichten en contact zoeken met jonge alumni zijn daar onderdeel van. Bleys: "u allen kunt daar een rol in spelen en om dat op een leuke manier te bevorderen nodigen we u uit, en dagen we u uit, onze activiteiten-bingo-kaart in te vullen. Door 9 activiteiten uit te voeren maakt u kans op een bomvolle lustrum goodiebag. En wie zou nu niet met onze clubmanager Sandy op de foto willen? Of een lustrumsticker op de koffie automaat van zijn/haar afdeling willen plakken?"

"Ik wens u allen een prachtig jaar toe en hiermee verklaar ik het lustrum voor geopend!"

Mede mogelijk gemaakt door

Het lustrum van de Faculty Club is tot stand gekomen met behulp van het Bestuur en de Programmacommissie van de Faculty club. Daarnaast hebben verschillende leden van de club met veel enthousiasme meegedacht over onder andere het thema, de activiteiten en leuke acties. Veel dank aan: 

  • Tony Barshini
  • Joost Dankers
  • Suzan Engels
  • Suzanne 't Hart
  • Colinda van der Horst
  • Ieke Moerdijk
  • Bettina Nelemans

Ben Peters, van grafisch ontwerpbureau de Hondsdagen, heeft het mooie lustrumbeeld van de Faculty Club ontworpen. 

Heeft u vragen of opmerkingen over het lustrum? Neem dan contact op met: 

Projectleider lustrum

Lustrumbeeld 25 jaar Faculty Club