25 jaar Faculty Club

Al 25 jaar is de Faculty Club een inspirerende ontmoetingsplek met sprankelende gastronomie, waar gezellige sociale activiteiten en inhoudelijke debatten worden georganiseerd én waar met de zon genoten kan worden van de verborgen binnentuin. Dit jaar vieren we samen 25 jaar Faculty Club, onder de noemer “In het hart”. Wees welkom en vier mee!

Over het lustrum

Faculty Club 25 jaar in het hart

"Wat een bijzonder moment om hier te mogen staan en u allen bij de start van ons lustrum toe te spreken", begint voorzitter Ronald Bleys zijn verhaal tijdens de aftrap op donderdag 6 april. Het thema van dit lustrumjaar is "In het hart". Het thema geeft aan waar de club voor staat, het laat zien dat we midden in de Universiteit Utrecht staan en dat we in het hartje van de stad zitten. Bleys: "Voor mij als anatoom is dit thema op het lijf geschreven, of misschien beter gezegd, in het lijf geschreven." 

25 jaar Faculty Club

Lustrumactiviteiten

Overzichtsfoto van de Buitendag op het terrein van University College Utrecht

In het lustrumjaar van de Faculty Club worden verschillende en bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo gaat de Faculty Club op reis en organiseert het in samenwerking met University College Utrecht een buitendag, is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de architect van de club, onthullen we ons lustrumboek en nog veel meer. Wees welkom en vier mee! 

Ontdek de activiteiten

Van woonhuis tot Faculty Club

Gezicht in Achter de Dom te Utrecht uit het noorden met de kapittelzaal en een klaustraal huis van de Dom; geheel rechts de oostelijke ingang van de kruisgang.

Door de vele jaren heen heeft het pand van de Faculty Club veel verschillende eigenaren gekend en bestemmingen gehad. Wist je dat het hoofdbureau van de politie er in onder is gebracht, compleet met cipierswoning, cellen en het kantongerecht? Daarna werd de voormalige cipierswoning het onderkomen van de pedellen en deden de overige kamers dienst als collegezalen en examenruimtes, met name voor Godgeleerdheid, Rechten, Letteren en Wijsbegeerte.

Lees meer over de geschiedenis van de Faculty Club

In beeld

25 jaar Faculty Club in beeld

De Faculty Club is een inspirerende plek waar de band met de universiteit onmiskenbaar aanwezig is. We tellen meer dan 3.800 leden. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje in het beeldarchief van de Faculty Club en ontdek wat er door de jaren heen is georganiseerd en hoe de club is veranderd.   

25 jaar Faculty Club in beeld

De Faculty Club bingo

Bingokaart van de Faculty Club

Wil je het lustrum optimaal beleven? Doe dan mee met de Faculty Club Bingo. Op de kaart staan negen verschillende opdrachten. Zo moet je op de foto met de club manager, bezoek je een lustrumactiviteit, plak je de lustrumsticker op een bijzondere plek en droom je samen met de programmacommissie over de toekomst van de club.

Lustrumbeeld 25 jaar Faculty Club