Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Nieuws

Boek: Voor wie is de erfenis?
14 juni 2018
In het boek "Voor wie is de erfenis?" pleiten onder meer Janneke Plantenga en Ingrid Robeyns dringend voor een erfbelasting die beter past bij onze tijd.
Dienen en beïnvloeden
11 juni 2018
Op dinsdag 12 juni presenteert Paul 't Hart 'Dienen en Beïnvloeden: Verhalen over Ambtelijk Vakmanschap' tijdens de 2e Avond van de Bestuurskunde.
Erik Stam, Entrepreneurial Ecosystems
7 juni 2018
Nieuwe data en manieren om de kwaliteit van het regionale ecosysteem te bepalen levert nieuwe inzichten voor beleid.
RSS

Agenda

18
jun
18 juni 2018 08:30 - 17:10
Het UNIJURIS-project heeft aannames rond staats (en EU) rechtsgebieden met een extraterritoriale dimensie in kaart gebracht en kritisch geanalyseerd.
19 - 20
jun
19 juni 2018 08:30 - 20 juni 2018 18:00
De nieuwste academische inzichten over sociaal ondernemen van toponderzoekers, workshops en spraakmakende gasten.
26
jun
26 juni 2018 11:00 - 12:30
De titel van dit seminar is: "Deviations in real exchange rate levels across the OECD members and their structural determinants".
RSS
Wapen Entree Janskerkhof 3