Wij leiden mensen op die verantwoordelijk willen zijn voor het inrichten van een vitale, veerkrachtige en weerbare samenleving.

1 faculteit, 3 departementen, 3 vakgebieden

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

Samenwerking en samenleving

Wij richten ons op mensen die verantwoordelijk willen zijn voor de inrichting van onze samenleving, nu en in de toekomst. Mensen die een rol willen spelen bij het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Daarom staat de faculteit midden in de maatschappij. Bijvoorbeeld door (internationale) samenwerking met de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en wetenschappelijke instituten.

Contact opnemen?

Bekijk de contactgegevens van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie of zoek een medewerker.

Nieuws

Huis voor de Klokkenluiders
18 oktober 2018
Nederland is het enige land met een overheidsinstantie die diverse klokkenluidersvoorzieningen combineert, en zowel de publieke als de private sector.
Maureen Scrhijen wint twee prijzen met haar scriptie
11 oktober 2018
Zowel de Autoriteit Consument en Markt als het Congres Ontwikkelingen Mededingingsrecht 2018 beloonden Schrijens scriptie over de prijzen van medicijnen.
Mark Sanders
10 oktober 2018
In een uurtje tijd praat Dr. Mark Sanders je bij over de kersverse winnaars van de Nobelprijs voor de Economie 2018: William Nordhaus en Paul Romer.
RSS

Agenda

22
okt
22 oktober 2018 20:00 - 21:30
Na zijn herverkiezing is de Turkse president Erdogan machtiger dan ooit. Hoe veerkrachtig is de Turkse democratie? Met rechtsgeleerde prof. Başak Çalı.
23
okt
23 oktober 2018 20:00 - 21:30
Econoom dr. Hanna Deleanu legt de potentie en problemen van de blockchain bloot. Over transparantie, idealen en hooggespannen verwachtingen.
30
okt
30 oktober 2018 11:00 - 12:30
U.S.E Seminar with Magnus Henrekson, Research Insitute of Industrial Economics.
RSS
Wapen Entree Janskerkhof 3