Regionale partners

Regionale partners zijn organisaties in midden-Nederland die van belang zijn voor de regio. Met deze partners werkt de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie tijdens een langere periode samen bij activiteiten op het gebied van onderwijs en/of onderzoek.

Van Benthem & Keulen

Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat is een full-service kantoor. Er werken ongeveer 130 personen bij Van Benthem & Keulen, onder wie circa 70 juridische professionals. Van Benthem & Keulen is lid van het internationale netwerk SCG Legal, waardoor zij cliënten wereldwijd juridisch kunnen ondersteunen. De focus ligt op het adviseren en procederen voor middelgrote en grote bedrijven, instellingen en overheden. Voor hun cliënten hebben zij alle specialismen in huis: van arbeidsrecht, banking & finance en contractenrecht tot IE en ondernemingsrecht. Daarnaast hebben zij een grote insolventierecht praktijk. 

Van Benthem & Keulen verzorgt in samenwerking met de Universiteit Utrecht diverse activiteiten binnen het onderwijs, zoals gastcolleges. Daarnaast is er ook aandacht voor arbeidsmarktoriëntatie, waaronder kantoorbezoeken en studentstages. De samenwerking strekt zich verder uit tot kennisdeling tussen onderzoekers en medewerkers van Van Benthem & Keulen.

Rechtbank Midden Nederland

Uit de voormalige rechtbanken van Utrecht en Zwolle-Lelystad (locatie Lelystad) is op 1 januari 2013 Rechtbank Midden Nederland ontstaan. Deze is bevoegd om in zijn arrondissement recht te spreken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Bij rechtbank Midden-Nederland werken ongeveer 175 rechters en 580 andere medewerkers in vaste dienst. Zie voor meer informatie www.rechtspraak.nl.