Rokende schoorsteen
20 oktober 2017
Is het niet raar dat er één ministerie verantwoordelijk is voor zowel economische zaken als klimaat? Hoogleraar Chris Backes vindt van niet.
Overhead power lines (iStock/photovs )
19 oktober 2017
De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie huisvest vanaf oktober 2017 het Centrum voor Energievraagstukken.
Atlas van de Onderwereld
17 oktober 2017
Voor het eerst is de aardmantel volledig in kaart gebracht. De aardwetenschappers van de Universiteit Utrecht noemen het de ‘Atlas van de Onderwereld’.
UItzicht op de gebouwen van de Tweede Kamer vanaf de Hofvijver in Den Haag, links 'het Torentje'
12 oktober 2017
10 oktober werd het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Enkele Utrechtse wetenschappers geven op basis van hun expertisegebied een eerste reactie.
Earth System Governance Project
12 oktober 2017
Het International Project Office van het Earth System Governance Project zit vanaf 2019 gevestigd bij de Universiteit Utrecht.
UU BioClive
12 oktober 2017
Een samenwerking tussen wetenschappers, Botanische Tuinen, studenten en externen om de interactie tussen biodiversiteit en klimaatverandering te onderzoeken.
kolencentrale
11 oktober 2017
Geeft het regeerakkoord vertrouwen in de toekomst als het gaat om de klimaatdoelen van Parijs? Gert Jan Kramer legt uit waarom hij goede hoop heeft.
Droogte Sahel
11 oktober 2017
Een catastrofale verandering binnen een complex ecosysteem blijkt zich veel trager te kunnen afspelen dan werd verondersteld.