25 april 2018
Hoe huisvesten we de almaar stijgende stedelijke populatie? Die vraag staat centraal in een VN-rapport, waar hoogleraar Maarten Hajer aan meeschreef.
Iris Otto wins Breaking Science 2018
24 april 2018
Zes jonge onderzoekers streden met een pitch van drie minuten voor €1500,-, te besteden aan een congress of summer school.
23 april 2018
Door opwarming van de aarde krijgen we te maken met langere periodes van droogte in Europa, schrijven o.a. Utrechtse onderzoekers in Nature Climate Change.
Ionische Zee
23 april 2018
De kans op een grote, dodelijke aardbeving voor de kust van Zuid-Italië is klein, concluderen Utrechtse aardwetenschappers in Geophysical Journal International.
Geothermische installatie
23 april 2018
Wetenschappers van o.a. de Universiteit Utrecht onderzoeken de mogelijkheid om de eerste aardwarmtecentrale van Utrecht te bouwen.
KNAW logo met papieren poppetiesketting
19 april 2018
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft acht Utrechtse wetenschappers benoemd tot KNAW-lid.
Alternatieve scenario's
13 april 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en PBL concluderen dat het klimaatakkoord met met minder negatieve emissies kan worden gehaald dan wordt aangenomen.
Minister Van Engelshoven en de tien hoofdaanvragers van de gehonoreerde Roadmap-projecten
12 april 2018
De faculteit Bètawetenschappen is betrokken bij vier projecten uit de Nationale Roadmap Onderzoeksfaciliteiten
EPOS HPT-lab
12 april 2018
NWO financiert met €12 miljoen de uitbreiding van EPOS-NL, een digitale infrastructuur voor onderzoek naar de Europese aardkorst.
6 april 2018
Prof. dr. Frank Biermann van de Universiteit Utrecht heeft een ERC Advanced Grant ontvangen voor zijn onderzoek naar de Sustainable Development Goals.