7 september 2018
Na ruim 8 jaar aan het roer van de faculteit Geowetenschappen te hebben gestaan, zal Piet Hoekstra per 1 maart 2019 aftreden als decaan.
Bank pinautomaat in het donker
6 september 2018
We verwachten dat een bank zich gedraagt als een goed burger, zegt politiek filosoof Rutger Claassen. En daar wringt het: een bedrijf is geen gewone burger.
Shanghai Ranking
5 september 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht scoren als tweede van de wereld in de categorie Geography van de Shanghai Ranking.
Walter Immerzeel
4 september 2018
Dr. Walter Immerzeel van de Universiteit Utrecht kreeg de James B. Macelwane medaille voor zijn onderzoek naar de waterhuishouding van het Himalayagebergte.
3 september 2018
Tijdens de opening van het academisch jaar heeft rector Henk Kummeling de studentenprijzen uitgereikt aan Elizabeth Dirth en werkgroep 'Gewoon Vega'
3 september 2018
Terugblik op de lezingen- en debatavond over de mogelijke gevolgen van zeespiegelstijging
Dr Veena Srinivasan
3 september 2018
Voor haar onderzoek naar duurzame en inclusieve voedselproductie in Aziatische deltagebieden kreeg Veena Srinivasan de Prins Claus Leerstoel toegekend.
Auto werpt stof op in zinderende woestijn
30 augustus 2018
Forse actie is snel nodig om onder 2 °C klimaatopwarming te blijven, concluderen onderzoekers uit Utrecht en Oxford in Earth System Dynamics.
Plantsoenendienst sproeit uitgedroogd grasveldje
27 augustus 2018
Droogte-expert Niko Wanders van de Universiteit Utrecht legt uit waarom een aantal dagen regen niet voldoende om de droogte te bestrijden.
Subduction zone
27 augustus 2018
Een internationaal team aardwetenschappers, oa. van de Universiteit Utrecht, heeft aangetoond hoe subductiezones ontstaan.