Elektrische auto's bij oplaadpunt
17 juli 2018
Met alleen monetaire maatregelen zal het aantal elektrische auto's nauwelijks stijgen.
Werkbezoek dijkversterking
17 juli 2018
Onderzoekers op pad met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland, Waterschap Vallei en Veluwe enRijkswaterstaat.
Logo Nature
16 juli 2018
Kustbeheer en –bescherming gebaat bij goed begrip van rol die planten spelen in verandering landschap.
Emma Luitjens, Georgios Agkavanakis, Yurhan Kwee, Janin Herkrath, Rushi Sanjeev Mehta, Franco Grosso Giordano
9 juli 2018
Zes studenten Bio-Inspired Innovation van de Universiteit Utrecht zijn doorgedrongen tot de finale van de internationale Biomimicry Design Challenge
Hollandse IJssel in droge periode met vergeeld gras
5 juli 2018
Wat als de droogte lang gaat duren? Drie vragen aan Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht aan de Universiteit Utrecht.
UB-kaart-scanner-bijzondere-collecties-bc
4 juli 2018
Georefereren: wat is het en wat kun je ermee?
IJsberg en zee bij Antarctica.
2 juli 2018
Poolgebieden warmen veel sterker op door toename van CO2, ook toen ze nog niet door ijs bedekt waren, concluderen wetenschappers van de Universiteit Utrecht.
21 juni 2018
Utrechtse biologen ontrafelden het systeem waarmee planten herstellen van een overstroming. Als het water weg is, ervaren planten nog steeds ernstige stress.
19 juni 2018
Investeringen in het energiesysteem moeten verschuiven als we de opwarming van de aarde onder 2 °C willen houden.
Unusual iceberg at Rothera Research Station, Antarctic Peninsula (Andrew Shepherd, University of Leeds)
13 juni 2018
Antarctica vesliest steeds sneller steeds meer ijs, blijkt uit een Nature-publicatie van onder meer IMAU-onderzoekers.