Willem C. van Unnikgebouw
23 maart 2017
De verlichte Universiteit Utrecht-logo’s worden zaterdag 25 maart gedoofd tussen 20.30 en 21.30 uur.
logo_post_fossil_city
23 maart 2017
De finalisten van de Post-Fossil City contest, voor innovatieve ideeën voor het leven in een stad zonder fossiele brandstoffen, zijn bekend.
profielfoto Hans de Bresser
23 maart 2017
Per 1 maart is Hans de Bresser benoemd tot hoogleraar Teaching and Learning in Earth Sciences aan de Universiteit Utrecht.
profielfoto Paul Mason
23 maart 2017
Paul Mason is benoemd tot hoogleraar ‘Petrology’ aan de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar de vorming van gesteente.
Green Office Utrecht, climate plagues, overstroming
21 maart 2017
Medewerkers van de Universiteit Utrecht worden dinsdagochtend in het Bestuursgebouw verrast door de unieke actie #ClimatePlagues van de Green Office.
7 maart 2017
Nog langer dralen met CO2-wetgeving bedreigt zowel de Nederlandse economie als onze hele natie, schrijven vijf hoogleraren in NRC.
oude_dennenboom_vondst_den_treek
6 maart 2017
Bij graafwerkzaamheden op landgoed Den Treek-Henschoten bij Leusden zijn de resten gevonden van een dennebos van omstreeks 13.000 jaar oud.
tropical beach frieling persbericht
6 maart 2017
De razendsnelle temperatuurstijging in de tropische oceaan 56 miljoen jaar geleden leidde tot een enorme sterfte onder organismen in de regio.
Arwen Deuss UU
27 februari 2017
Per 1 februari 2017 is prof. dr. Arwen Deuss benoemd tot Professor of Structure and composition of Earth’s deep interior.
22 februari 2017
Om CO₂-uitstoot van de vliegsector structureel te verlagen is duurzaam geproduceerd biobrandstof onmisbaar, schrijven onderzoekers van de Universiteit Utrecht.