DeepNL
15 november 2018
Onderzoek naar beweging en processen in de diepe Nederlandse ondergrond krijgt €9 miljoen van NWO. Bij 6/8 projecten is de Universiteit Utrecht nauw betrokken.
© iStockphoto.com
15 november 2018
Op 9 november 2018 vertelt dr. Dan Hassler-Forest in een artikel van de NOS over de ruzie tussen Donald Trump en televisienetwerk CNN.
Red Table Talk. Bron: YouTube (still)
15 november 2018
Op 12 november 2018 was dr. Dan Hassler-Forest te gast bij NPO Radio 1 om te praten over het succes van de online-show 'Red Table Talk'.
Drip Irrigation
13 november 2018
Waterreservoirs leiden tot meer waterverbruik en dus tot watertekort, concluderen droogte-onderzoekers, onder andere van de Universiteit Utrecht.
Researchproject 2018-2019
13 november 2018
Studenten van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) gaan in Singapore onderzoek doen naar de duurzame stad van de toekomst.
8 november 2018
Een nieuw onderzoeksproject van 5,7 miljoen euro gaat ervoor zorgen dat sla weerbaarder wordt tegen ziekteverwekkers en klimaateffecten.
windmolen.jpg
7 november 2018
Omdat maatschappelijke acceptatie essentieel is om de energietransitie succesvol te maken, verdient publieke participatie meer aandacht, zegt Sanne Akerboom.
5 november 2018
Nieuwe, snelle en gemakkelijke manier om te zien of veranderingen in het recept of de vorm van de katalysator positief of negatief uitpakken
zonnepanelen op dak
5 november 2018
Utrechtse energiewetenschappers onderzochten alle factoren die van invloed zijn bij installatie zonnepanelen op daken in een stad, voor langere periode
2 november 2018
Durf jij een uitdaging aan? Studentencompetitie met een Europese Finale.