23 juni 2017
De Ark van het Nieuwste Verbond: Tien Duurzame Geboden uitgeroepen tot winnaar Post-Fossil City Contest.
16 juni 2017
Boekpresentatie 'Olivijn, de steen der wijzen', een boek van prof.dr. Olaf Schuiling over olivijn als methode om CO2 weg te vangen.
7 juni 2017
Milieuonderzoeker Jetske Vaas en aardwetenschapper Margot Cramwinckel van de Universiteit Utrecht bloggen voor wetenschapsplatform NemoKennislink.
Sybren Drijfhout
7 juni 2017
Oratie van oceanograaf Sybren Drijfhout op 22 juni
1 juni 2017
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Deltares brachten met een nieuw 3D-model in kaart waar de bodem van de Mekongdelta daalt door grondwateronttrekking.
Globe in hand
1 juni 2017
Innovatiewetenschapper Andrea Herrmann en aardwetenschapper Laura Cobden krijgen beiden van NWO een onderzoekssubsidie van maximaal 800.000 euro.
1 juni 2017
Het was 230 mln jaar geleden warm en droog maar vulkanen en methaanuitstoot veroorzaakten één extreem natte periode, concluderen oa Utrechtse wetenschappers.
Als trump uit het klimaatakkoord stapt
26 mei 2017
Een interview met hoogleraar Detlef van Vuuren over de vraag of Trump in het klimaatakkoord van Parijs blijft of niet.
23 mei 2017
De schade van de aardbeving in Nepal (2015) werd flink versterkt door een abnormale hoeveelheid sneeuw, zeggen onderzoekers van oa. de Universiteit Utrecht.
Jelle Reumer
22 mei 2017
Paleontoloog Jelle Reumer van de Universiteit Utrecht krijgt de Groeneveldprijs uitgereikt voor zijn enthousiaste manier van delen van zijn passie.