Nieuws en agenda

Het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht zijn nauw met elkaar verbonden. Nieuws- en agendaberichten van de Universiteit Utrecht staan in onderstaande overzichten. Het UMC Utrecht publiceert zijn eigen nieuws en agenda.

Portret Hans Clevers
18 september 2019
De Utrechtse hoogleraar Hans Clevers heeft de Keio Medical Science Prize gewonnen voor zijn baanbrekend onderzoek naar stamcellen en organoïden.
niels
6 september 2019
Met dit nieuwe onderwijsconcept wordt gewerkt aan de synergie tussen gezondheidszorg, onderzoek en bacheloronderwijs.
7 augustus 2019
Voor hun podcast Lab Leven kwam de Universiteit van Nederland op bezoek in het organoïdenlab van Marianne Verhaar en Hans Clevers.
22 juli 2019
Dat laten onderzoekers van onder andere de Universiteit Utrecht en het Universitair Ziekenhuis Leuven zien in een publicatie in PNAS op 22 juli.
Vlaggen van de Universiteit Utrecht.
11 juni 2019
Vier Utrechtse projecten krijgen in totaal 9,25 miljoen euro aan financiering van de NWA-ORC. In een vijfde project is de UU een belangrijke partner.