Rondleidingen bij de faculteit Diergeneeskunde

Onze rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers die vanuit een beroepsmatig oogpunt geïntereseerd zijn in de faculteit.

Onze faculteit is de enige in Nederland die opleidt tot dierenarts. We stellen onze faculteit graag open voor belangstellenden gerelateerd aan onze sector. Daarom geven we wekelijks rondleidingen bij de klinieken. Ook brengen we een bezoek aan onze eigen biologische boerderij De Tolakker. Voorafgaand aan de rondleiding is er een presentatie over de te bezoeken departementen en afdelingen.

Voor wie zijn de rondleidingen bedoeld?

Onze rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers die vanuit een beroepsmatig oogpunt geïntereseerd zijn in de faculteit. De groepsgrootte is maximaal 15 personen. Wij kunnen hoogstens 3 groepen tegelijkertijd ontvangen.

Wie geven de rondleidingen?

De presentaties en rondleidingen worden gegeven door studenten Diergeneeskunde. Zij weten wat er speelt binnen de klinieken en hebben ervaring in het geven van rondleidingen. Na afsluiting van de rondleiding bent u onvergetelijke en leerzame momenten rijker.

Wanneer worden er rondleidingen gegeven?

De rondleidingen worden gegeven op werkdagen vanaf 9:30 met als laatste startmoment om 13:30 uur, behalve op vrijdagmiddag. In de periode van 1 juli t/m 15 september worden er geen rondleidingen gegeven.

Programma 

  • Ontvangst en presentatie door de rondleider.
  • De rondleider neemt een groep tot 15 personen onder zijn hoede en begint met de rondleiding langs de anatomische collectie in het Studielandschap, het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, departement Gezondheidszorg Paard en het veehouderijbedrijf De Tolakker. Tijdens deze rondleiding heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.
  • Afsluiting
  • De rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur

Let op: een rondleiding moet 20 dagen vòòr het gewenste tijdstip aangevraagd worden. Omdat wij afhankelijk zijn van de inzet van studenten, kunnen wij helaas niet altijd garanderen dat het ons altijd lukt om beschikbare rondleiders te vinden.

Kosten?

De kosten bedragen € 110,- per groep (maximaal 15 personen). U krijgt een factuur toegezonden, die u vooraf dient te betalen. Het is niet mogelijk contant te betalen.

Vragen en reserveren?

Voor vragen en het maken van een afspraak kunt u bij voorkeur per e-mail contact opnemen met de afdeling Communicatie & Marketing. 
E-mail: rondleiding.dgk@uu.nl. Telefoonnummer 030-253 4722.