Onze rondleidingen zijn geschikt voor iedere bezoeker van elke leeftijd.

Onze faculteit is de enige in Nederland die opleidt tot dierenarts. We stellen onze faculteit graag open voor belangstellenden. Daarom geven we wekelijks rondleidingen bij de klinische departementen Geneeskunde van Gezelschapsdieren en Gezondheidszorg Paard. Ook brengen we een bezoek aan onze eigen biologische boerderij De Tolakker. Voorafgaand aan de rondleiding is er een presentatie over de te bezoeken departementen en afdelingen.

Voor wie zijn de rondleidingen bedoeld?

Bent u uit beroepsmatig oogpunt geïnteresseerd? Of gewoon benieuwd hoe het er bij de faculteit Diergeneeskunde aan toe gaat? Onze rondleidingen zijn geschikt voor bezoekers van elke leeftijd!  De groepsgrootte is maximaal 15 personen. Wij kunnen hoogstens 3 groepen tegelijkertijd ontvangen.

Wie geven de rondleidingen?

De presentaties en rondleidingen worden gegeven door studenten Diergeneeskunde. Zij weten wat er speelt binnen de klinieken en hebben ervaring in het geven van rondleidingen. Na afsluiting van de rondleiding bent u onvergetelijke en leerzame momenten rijker.

Wanneer worden er rondleidingen gegeven?

De rondleidingen worden op werkdagen om 9:30 en 13:30 uur gegeven, behalve op vrijdagmiddag. In de periode van 1 juli t/m 15 september worden er geen rondleidingen gegeven.

• Ontvangst en presentatie door de rondleider.
  • De rondleider neemt een groep tot 15 personen onder zijn hoede en begint met de rondleiding langs de anatomische collectie in het Studielandschap, het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, departement Gezondheidszorg Paard en het veehouderijbedrijf De Tolakker. Tijdens deze rondleiding heeft u ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.
  • Afsluiting
Alleen geïnteresseerd in een rondleiding door het departement Gezondheidszorg Paard? Wij bieden ook deelrondleidingen.

Deelrondleidingen

Alleen geïnteresseerd in een rondleiding door het departement Gezondheidszorg Paard? Wij bieden ook deelrondleidingen. Tijdens deze rondleiding wordt er extra aandacht besteed aan de Universiteitskliniek voor Paarden en bezoekt u de museale collectie: Het paard als patiënt.

Kosten?

De kosten bedragen € 110,- per groep (maximaal 15 personen). U krijgt een factuur toegezonden, die u vooraf dient te betalen. Het is niet mogelijk contant te betalen.

Vragen en reserveren?

Voor vragen en het maken van een afspraak kunt u bij voorkeur per e-mail contact opnemen met mw. A. Beijer, afdeling Communicatie & Marketing.
E-mail: rondleiding.dgk@uu.nl. Zij is daarnaast bereikbaar op telefoonnummer 030-253 4722 (alleen 's ochtends).