Geneeskunde van Gezelschapsdieren

Bij het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde werkt een  toegewijd team van professionals van verschillende disciplines. Hierdoor kunnen we de geneeskunde van gezelschapsdieren tot op het hoogst specialistische niveau uitoefenen en continu verbeteren. Op het departement worden de drie kerntaken; patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, met passie vervuld en waar maar mogelijk de verbinding tussen deze drie kerntaken gezocht. 

Patiëntenzorg

Het team van Europees erkende dierenartsspecialisten, dierenartsenspecialisten in opleiding, dierenartsen, paraveterinairen, ondersteunend personeel en studenten staat dagelijks klaar om de beste zorg te bieden aan gezelschapsdieren en hun eigenaren. Tegelijkertijd wordt de volgende generatie dierenartsen en specialisten opgeleid zodat deze hoge kwaliteit van zorg ook voor de toekomst wordt gewaarborgd.

De grote meerwaarde  van het departement ligt in de multidisciplinaire aanpak; ieder specialisme wordt vertegenwoordigd door Europees erkende specialisten als internisten, chirurgen, radiologen etc. Alle vijftien erkende specialismen zijn in onze kliniek werkzaam. De specialisten bespreken de patiënten in een multidisciplinair overleg en bepalen zo de beste diagnostische stappen en behandeling die wetenschappelijk zijn onderbouwd maar uniek kunnen zijn voor iedere patiënt.

De patiëntenzorg van het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren is samen met de patiëntenzorg van het departement Gezondheidszorg Paard ondergebracht in het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht (UDCU).

Meer informatie over de patiëntenzorg is te vinden op www.diergeneeskunde.nl. Bent u dierenarts? Dan kunt u ook terecht op de speciaal voor u bestemde pagina Veterinaire Service & Samenwerking.