Onze kennis doorgeven aan de volgende generaties

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht staat voor internationaal toponderzoek en innovatief onderwijs. Met meer dan 6000 studenten en rond de 1300 medewerkers en onderzoekers is het de grootste bètafaculteit van Nederland.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen wordt wereldwijd erkend als een drijvende kracht op uiteenlopende wetenschappelijke terreinen. Onder de vele briljante onderzoekers binnen onze faculteit bevinden zich een Nobelprijswinnaar en meerdere winnaars van de prestigieuze Spinozaprijs en ERC (European Research Council) beurzen. We werken in ons onderzoek veelvuldig samen met maatschappelijke organisaties en de industrie.

Wij vinden het een groot voorrecht om onze kennis te mogen doorgeven naar de volgende generaties. De faculteit heeft een groot en divers onderwijsaanbod in de Natural Sciences en Life Sciences en daagt studenten uit om het meeste uit hun talenten te halen.

Education at the Faculty of Science

Nieuws

logo NWO
8 november 2019
Het consortium ontvangt 5,4 miljoen euro. Sanli Faez (Natuurkunde) leidt een van de zes projecten in het consortium.
beta-meeldauw
6 november 2019
Utrechtse plantenwetenschappers en bioinformatici krijgen bijna 1 miljoen euro toegekend voor een onderzoeksproject naar de ziekteverwekker van spinazie.
beta-logo-Ema
6 november 2019
Utrechtse onderzoekers coördineren vier studies in opdracht van het Europees Geneesmiddelen Agentschap naar medicijngebruik tijdens de zwangerschap.
RSS

Agenda

13
nov
13 november 2019 12:30 - 13:15
Debye Lunch Lezing door Hebatalla Elnaggar van de Inorganic Chemistry & Catalysis onderzoeksgroep.
13
nov
13 november 2019 14:30 - 15:30
Promotie J. Medeiros Silva
RSS
Faculty of Science Utrecht University