Inclusiecorrespondenten

Inclusiecorrespondenten Rinske en Myra-Lot
Inclusiecorrespondenten Rinske (l) en Myra-Lot

Rinske van Herwaarden en Myra-Lot Perrenet werken als inclusiecorrespondenten bij de Universiteit Utrecht. Dit doen zij in samenwerking met het Equality, Diversion & Inclusion Office. Als inclusiecorrespondenten focussen zij op wat het betekent om te werken met een functiebeperking. Door het delen van verhalen over arbeidsbeperkingen zetten Rinske en Myra-Lot zich in voor een inclusieve universiteit.

De inclusiecorrespondenten:

  • interviewen medewerkers met een beperking;
  • brengen verslag uit van kennisbijeenkomsten over inclusie;
  • en schrijven voor het tijdschrift Pandora.

Interviews met UU'ers

Hoe is het om te werken met een beperking?

In interviews met medewerkers brengen de inclusiecorrespondenten verschillende onderwerpen rondom functiebeperkingen aan bod. Hoe is het om te werken met een fysieke, psychische of cognitieve aandoening? Welke aanpassingen heeft iemand nodig om goed te kunnen werken? Hoe bevalt het werken binnen de UU?

Verslaglegging inclusie-initiatieven

Rinske en Myra-Lot verzorgen verslaglegging van UU-initiatieven waarbij inclusie, in het specifiek het hebben van een beperking, een rol speelt. Zo waren zij aanwezig bij een netwerkmiddag voor studenten met een functiebeperking en bezochten ze de UU Onderwijsparade 2019 over diversiteit en inclusie

Pandora

De inclusiecorrespondenten schrijven diverse teksten voor het tijdschrift Pandora, podium voor genderkwesties, diversiteit en inclusie aan de UU. Via het archief van Pandora zijn hun artikelen terug te vinden.

Samenwerken?

Heb je interesse in het werk van de inclusiecorrespondenten of wil je samenwerken? Neem dan contact op via diversity@uu.nl.