Inclusiecorrespondenten

Inclusiecorrespondenten Rinske en Myra-Lot
Inclusiecorrespondenten Rinske (l) en Myra-Lot

Rinske van Herwaarden en Myra-Lot Perrenet werken als inclusiecorrespondenten bij de Universiteit Utrecht. Dit doen zij in samenwerking met het Equality, Diversity & Inclusion Office. Als inclusiecorrespondenten focussen zij op wat het betekent om te werken met een functiebeperking. Door het delen van verhalen over arbeidsbeperkingen zetten Rinske en Myra-Lot zich in voor een inclusieve universiteit.

De inclusiecorrespondenten:

  • interviewen medewerkers met een beperking;
  • brengen verslag uit van kennisbijeenkomsten over inclusie.
Hoe is het om te werken met een beperking?

Interviews met ervaringsdeskundigen

In interviews met medewerkers en betrokkenen brengen de inclusiecorrespondenten verschillende onderwerpen rondom functiebeperkingen aan bod. Hoe is het om te werken met een fysieke, psychische of cognitieve aandoening? Welke aanpassingen heeft iemand nodig om goed te kunnen werken? Hoe bevalt het werken binnen de UU?

Verslaglegging inclusie-initiatieven

Rinske en Myra-Lot verzorgen verslaglegging van UU-initiatieven waarbij inclusie, in het specifiek het hebben van een beperking, een rol speelt. Zo waren zij aanwezig bij een netwerkmiddag voor studenten met een functiebeperking en bezochten ze de UU Onderwijsparade 2019 over diversiteit en inclusie

Samenwerken?

Heb je interesse in het werk van de inclusiecorrespondenten of wil je samenwerken? Neem dan contact op via edi.office@uu.nl.