Terugblik: Evaristo in Utrecht (One Book One Campus)

Wat is One Book One Campus?

Maandag 31 oktober was Bernardine Evaristo te gast in de Openbare bibliotheek Neude in Utrecht. Evaristo is de schrijver van Meisje, Vrouw, Anders, het boek dat dit jaar centraal stond tijdens One Book One Campus het gezamenlijk leesproject dat tijdens de Diversiteitsmaand plaatsvond.

Het programma

Voor een volle zaal las Evaristo voor uit eigen werk. Ze werd geïnterviewd door tv-presentator en medeschrijver Tirsa With, die haar allerlei vragen stelde over de inhoud van het boek en het tot stand komen van de verschillende karakters. Tijdens de Q&A-sessie kreeg het publiek ook de kans om vragen te stellen aan de Britse auteur. Daarnaast was de Nederlandse vertaler van het boek, en tevens UU alumna, Lette Vos aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Nina Koll werd gekozen als  winnaar van de creatieve wedstrijd en de avond werd muzikaal omlijst door studentenvrouwenkoor Medusa.

Nina Köll, de winnaar van de creatieve wedstrijd

Advies van Evaristo

Tijdens het interview en de Q&A verklapte Evaristo onder andere dat de Afro-Amerikaanse schrijvers Toni Morrison, Audre Lorde en Ntozake Shange vroeger haar grote voorbeelden waren. Ook had ze nog een advies voor alle aanwezigen die zelf geïnteresseerd zijn in het schrijven van boeken: lees veel! Als je veel leest, neem je de literaire structuur namelijk tot op celniveau in je op. En dat is precies wat volgens Evaristo een goede schrijver maakt.

Bernardine Evaristo and Tirsa With
Bernardine Evaristo wordt geïnterviewd door Tirsa With

Evaluatie One Book One Campus

Heb jij deelgenomen aan One Book One Campus? We zijn benieuwd naar wat je ervan vond en stellen het erg op prijs als je het evaluatieformulier wilt invullen. Het invullen van het formulier neemt niet meer dan tien minuten van je tijd in beslag. Alvast hartelijk dank! 

KLIK HIER OM HET EVALUATIEFORMULIER IN TE VULLEN

Contact

Vragen of suggesties? Je kunt ons bereiken via onebookonecampus@uu.nl; volg One Book One Campus op social media via de onderstaande knoppen.  

One Book One Campus is mede mogelijk gemaakt door NPO #backtobetter

Facebook
Instagram