Documentaire: Not the Science Type

We hebben vaak onbewust beelden in ons hoofd; hoe een (beta) wetenschapper eruit zou moeten zien bijvoorbeeld. Hoe laten we deze beelden los en staan we open voor andere mogelijkheden? We nodigen we je uit om te kijken en luisteren naar persoonlijke ervaringen van wetenschappers die niet in het stereotype ‘plaatje’ passen.

Not the Science Type

‘Not the Science Type’ is een documentaire over de ervaringen op dit gebied van vier zeer inspirerende vrouwelijke wetenschappers.

UU's science type

Daarnaast kun je kijken naar drie vrouwelijke UU wetenschappers: Laura Gomez, Malavika Sivan en Sanita Dhaubanjar, die hun reactie geven op stereotype denkbeelden.

Met de faculteiten Geo- en Betawetenschappen verkennen we de mogelijkheid, om met medewerkers en studenten nader over dit onderwerp in gesprek te gaan.