Diversiteitsmaand oktober 2022

Oktober is een diversiteitsmaand aan de Universiteit Utrecht. En afgelopen maart 2022 vond ook al een reeks vol activiteiten plaats, uiteenlopend van discussiebijeenkomsten en trainingen tot een audiotour en een pub quiz. In oktober kun je symposiums bezoeken, een spel spelen met je team, een activiteit doen op Cominfg Out Day of kijken naar een documentaire.
 

Diversity Day - 4 oktober
Lancering ‘Not the science type’ documentaire en korte film met interviews met vrouwelijke Beta wetenschappers bij UU. Aankondiging bijeenkomst over stereotypering & Symposium Kleurrijke zorg (UMCU)


Coming Out Day - 11 oktober
Op 11 oktober 2021 was de officiele opening van het regenboogfietspad. Het is een symbool dat staat voor de acceptatie, gelijkwaardigheid en veiligheid van de LGBTIQ+ gemeenschap. Er is een onderzoek gedaan naar de beleving van het regenboogfietspad door Milou Van de Brug (student sociale wetenschappen) onder begeleiding van Miriam Wickham (PHD) onder studenten en medewerkers. De resultaten daarvan worden op 11 oktober gepresenteerd.


Symposium EDI i.s.m. CAT - 13 oktober
Aankondiging project One Book One Campus (zie 31 oktober). Het symposium is onderdeel van het vijfjarig lustrumevent van CAT. De key note speaker is Bruce Mutsvairo. Jeroen Jansen geeft in een workshop informatie over ‘How to design inclusive education’. Lees er alles over via deze link.

One Book One Campus - 31 oktober
Bijeenkomst in de bibliotheek Neude met Bernadine Evaristo, ‘Girl, woman, Other’, n.a.v. project  One book one Campus.

Gezamenlijke LERU campagne - 25 nov
Event gericht op sociale veiligheid en ongewenst gedrag, 25 november is de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Paarse vrijdag - 9 december
Deze dag staat volledig in  van de LHBTIQ+ community.