Agenda

  • Eerste jaarlijkse stakeholder meeting voor RE-WIRING

   tot
   Het onderzoeksproject Realizing Girls' and Women's Inclusion, Representation and Empowerment (RE-WIRING) zal hun eerste jaarlijkse Consortium en Stakeholder Meeting houden. Het project is het resultaat van samenwerking binnen het strategisch thema Institutions for Open Societies.
  • Vaar mee in de Utrecht Canal Pride 2023

   tot
   De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht delen op zaterdag 3 juni voor de tweede keer een boot in de Utrecht Canal Pride 2023.
  • Doing Gender-lezing David Halperin: Foucault’s Queer Critique

   tot
   In zijn Doing Gender-lezing onderzoekt David Halperin Foucaults late denken over kritiek en de relatie daarvan met zijn analyse van parrhēsia in de Oudgriekse filosofie.
  • Workshop: The History of Bodily Integrity

   tot
   Op 22 juni brengt deze workshop historici en andere wetenschappers samen die werken rond het thema lichamelijke integriteit.
  • Gelijkheidsrecht in context: op zoek naar wereldwijde gerechtigheid

   tot
   De tiende jaarlijkse conferentie van het 'Berkeley Center on Comparative Equality & Anti-Discrimination Law (BCEE)' wordt op 28-30 juni gehouden in Utrecht. Het heeft als doel gemeenschapsgevoel te creëren onder gelijkheidswetenschappers en -voorvechters over de hele wereld. We hopen van elkaar te leren terwijl we juridische problemen vergelijken en inzichten lenen van andere disciplines in ons streven naar innovatieve manieren om ongelijkheid te herstellen.
  RSS

Trainingen

De Universiteit Utrecht biedt meerdere keren per jaar verschillende trainingen aan op het gebied van diversiteit en inclusie voor medewerkers van de universiteit. Informatie over de trainingen, trainingsdata en aanmelden is te vinden in de Development Guide (intranet, login vereist). Kom je er niet uit? Mail dan je vraag naar edi.office@uu.nl