Op de fiets

De Universiteit Utrecht werkt aan een betere wereld. En daarom werken we ook aan een duurzame universiteit. Dat doen we bijvoorbeeld door de manier waarop we naar de universiteit komen; op de fiets.

20.000 fietsers

Meer dan de helft van de studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht komt op de fiets. Daar zijn we trots op. Dit is niet alleen leuk en gezond, maar zo helpen onze fietsers ook om de CO2-uitstoot van de universiteit terug te dringen.
 

CO2-uitstoot

We zijn er alleen nog niet. Ondanks onze fietsers bestaat 25% van de totale CO2-uitstoot van de Universiteit Utrecht nog steeds uit vervoer en transport. Denk aan dienstreizen met het vliegtuig, goederenvervoer en woon-werkverkeer met de auto.

Onze ambities 2018-2025

  • verder terugbrengen autogebruik woon-werkverkeer
  • ontwikkelen autoluwe campus
  • compenseren van dienstreizen met het vliegtuig
  • creeëren emissievrij UU-wagenpark

hoe reis jij?

De dagelijkse reis van en naar het werk is voor veel mensen een belangrijk moment van de dag. Iedereen geeft er z’n eigen invulling aan. Medewerkers en studenten vertellen wat de dagelijkse reis voor hen betekent.  Vertel ons ook over jouw reis naar het werk op Utrecht University Facebook en Green Office Utrecht Facebook.