Genmab Jan van de Winkel Scholarship Fund
Genmab Jan van de Winkel Scholarship Fund
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Genmab en de erkenning daarbij van oprichter en CEO van Genmab, Jan van de Winkel, heeft Genmab een fonds ingesteld waarmee studiebeurzen worden verstrekt. Het fonds omarmt Jan's nauwe banden met Universiteit Utrecht sinds 1988 en zijn bijdragen aan het ecosysteem van het Utrecht Science Park.
Jan van de Winkel is sinds 1996 hoogleraar Immunotherapie aan de Universiteit Utrecht. Hij wordt alom erkend voor zijn wetenschappelijke prestaties, waaronder meer dan 180 patenten en patentaanvragen en meer dan 300 wetenschappelijke artikelen. Het beurzenfonds eert zijn impactvolle carrière en is bedoeld om de volgende generatie wetenschappelijk talent te ondersteunen.
Genmab Jan van de Winkel beurs criteria
Het Genmab Jan van de Winkel Scholarship Fund ondersteunt veelbelovende studenten van de Universiteit Utrecht, ongeacht hun nationaliteit of woonland, van wie de academische vooruitgang in gevaar is door financiële nood. Om in aanmerking te komen moeten aanvragers aan alle onderstaande criteria voldoen en in hun aanvraag duidelijk hun academische focus en onderzoeksdoelstellingen aangeven:
- Ingeschreven zijn in een master- of doctoraatsprogramma in een wetenschappelijk vakgebied dat verband houdt met antilichamen, op antilichamen gebaseerde therapieën of oncologie, met een aantoonbare toewijding aan het verbeteren van het leven van mensen die getroffen zijn door kanker of andere ernstige ziekten.
- Financiële nood aantonen die hun mogelijkheden om hun studie voort te zetten of er ten volle van te profiteren in de weg kan staan, waarbij de beurssteun een betekenisvol verschil zou maken bij het bevorderen van hun academische reis.
- Hoewel dit niet verplicht is, kunnen aanvragers ook persoonlijke ervaringen of verhalen vertellen over hoe hun leven door kanker is beïnvloed

De uitstekende infrastructuur op het Utrecht Science Park, de aanwezigheid van een sterke faculteit Geneeskunde en Diergeneeskunde, het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium, en de grote concentratie van excellente onderzoekers, studenten en aio’s binnen het Life Sciences terrein, gaf voor ons de doorslag om ons blijvend te vestigen op het Utrecht Science Park.