Coronacrisis

Hulp bij acute financiële nood bij studenten door de coronacrisis

Draag bij aan morgen

Ben jij student aan de Universiteit Utrecht, heb je financiële problemen als gevolg van de coronacrisis en kom je niet in aanmerking voor bestaande regelingen? Dan kun je eventueel in aanmerking komen voor een bijdrage van het Utrechts Universiteitsfonds. Honderden alumni, medewerkers, betrokkenen en studenten brengen via crowdfunding een mooi bedrag bijeen waarmee we een aantal studenten kunnen helpen. 

Waarvoor kun je steun vragen?
Je kunt steun vragen om in je noodzakelijk levensonderhoud te voorzien, of om acute medische kosten te kunnen voldoen die niet door de zorgverzekering gedekt worden. 

Hoe kun je een aanvraag doen?
We zullen zorgvuldig omgaan met de middelen en daarom worden de aanvragen niet zomaar gehonoreerd. We willen graag het volgende van je weten: 

1. Naam, studentnummer en telefoonnummer.
2. Welk tekort is door welke coronamaatregel ontstaan?
3. Waarvoor heb je de steun nodig en wat is het bedrag dat je daarvoor nodig hebt?
4. Mogen wij jouw aanvraag delen met de studentdecaan?

Je kunt je aanvraag e-mailen naar: ufonds@uu.nl

Hoe behandelen we je aanvraag?
De studentdecanen van de Universiteit Utrecht adviseren bij de beoordeling van de aanvragen. Zij bekijken bijvoorbeeld of er andere regelingen zijn waarvan je gebruik zou kunnen maken en of er al andere steunverzoeken bij de universiteit lopen. 

Hoe ziet de financiële steun eruit? 
Is de financiële nood heel urgent, dan kunnen we snel een kleine bijdrage uitkeren. Je ontvangt dit bedrag in eerste instantie als een renteloze lening van het Utrechts Universiteitsfonds. Bij een positief besluit wordt deze renteloze lening omgezet in een gift.

Hoe lang duurt de procedure?
We proberen je zo snel mogelijk te helpen en streven ernaar iedereen uiterlijk binnen een week uitsluitsel te geven. 

Vragen
Als je vragen hebt stuur dan een e-mail naar ufonds@uu.nl. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.