De Universiteit Utrecht is een organisatie waar samenwerken en vertrouwen centraal staan en waar medewerkers en studenten graag werken en studeren.

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie.

Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt bij een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Bovendien is het een goede voorbereiding op het werken in een pluriforme samenleving.

Diversiteit verrijkt het academisch debat en draagt bij en een intensieve samenwerking en uitwisseling met maatschappelijke organisaties.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Wapperende vlaggen met het logo van de Universiteit Utrecht
7 februari 2019
In de Telegraaf staat een artikel over een diversere instroom bij de Universiteit Utrecht. Dat artikel mist de kern van wat wij voorstaan en onze aanpak.
5 februari 2019
Naomi Ellemers is de ‘Career Contribution Award’ toegekend. "Ik ken ook de keerzijde van zulke prijzen."
31 januari 2019
De prijs van het Utrechts Universiteitsfonds is toegekend aan Universitair Hoofddocent Hester den Ruijter, experimentele cardiologie, UMC Utrecht.
28 januari 2019
Elf excellente academici zijn geselecteerd om te mogen toetreden tot de Utrecht Young Academy in 2019.
25 januari 2019
Vier academici met een vluchtelingenstatus gaan met financiële steun van de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) in Utrecht werken.

18 februari 2019 20:30 - 22:00
Moeten we ons negatieve beeld over drugs bijstellen? Met o.a. historicus dr. Stephen Snelders (UU), psychofarmacoloog dr. Kim Kuypers (UM).
20 februari 2019 13:00 - 17:15
On 20 February 2019 a Clinical Psychology Symposium focusing on diversity will be organized.
20 februari 2019 20:00 - 21:30
Geschiedkundige dr. Pieter Huistra toont hoe politici, lastige archivarissen en onwillige kopieerders historische kennis twijfelachtig maken.
26 februari 2019 20:00 - 21:30
Gender inequality is still a worldwide problem. Why is it so important to fix it? With legal scholar Dr Sarah Carmichael.
mrt
7 maart 2019 12:00 - 18:00