De Universiteit Utrecht is een organisatie waar samenwerken en vertrouwen centraal staan en waar medewerkers en studenten graag werken en studeren.

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie.

Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt bij een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Bovendien is het een goede voorbereiding op het werken in een pluriforme samenleving.

Diversiteit verrijkt het academisch debat en draagt bij en een intensieve samenwerking en uitwisseling met maatschappelijke organisaties.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

15 oktober 2018
De overheid is soepel met de norm voor uitstoot van schadelijk fijn stof. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van de bevolking.
Twee jongens voetballen
8 oktober 2018
Lees in dit artikel hoe de Universiteit Utrecht multidisciplinair onderzoekt wat het belang is van spel voor kinderen met een chronische ziekte.
Interview inclusiecorrespondenten
8 oktober 2018
De inclusiecorrespondenten interviewen Lex van de Burgt, conciërge in het depot van het Universiteitsmuseum.
Etend kind
8 oktober 2018
Autisme voorkomen door bij de jonge risicogroep het dieet aan te passen - dat is het doel van groot, nieuw onderzoek.
Linda Senden, hoogleraar Europees Recht.
5 oktober 2018
Californië verplicht beursgenoteerde bedrijven om een vrouw te benoemen in het bestuur. Drie vragen aan Linda Senden, expert Europese seksegelijkheid.

24 oktober 2018 20:00 - 21:30
Cultureel socioloog prof. Giselinde Kuipers onderzoekt humor. Van de Pepe de Frog meme de grappen van Lubach: wat is het effect van ironie, parodie of satire?
26 oktober 2018 12:30 - 17:40
De workshop maakt onderdeel uit van Instituties voor Open Samenlevingen.
30 oktober 2018 20:00 - 21:30
Hoogleraar Innovatie prof. dr. Floor Scheepers onderzoekt het nut van big data in de psychiatrie. Is de patiënt in nullen en enen te vangen?
7 november 2018 13:15 - 15:00
Op woensdag 7 november vinden twee lezingen plaats over lichaamsgeschiedenis in de 'Seminar series Body History'.
12 november 2018 20:00 - 21:00
Etnisch profileren en excessief geweld lijken onlosmakelijk verbonden met de politie in de VS. Hoe zit het in NL? Met cultureel antropoloog dr. Sinan Çankaya.

coming out day flag