De Universiteit Utrecht is een organisatie waar samenwerken en vertrouwen centraal staan en waar medewerkers en studenten graag werken en studeren.

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie.

Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt bij een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Bovendien is het een goede voorbereiding op het werken in een pluriforme samenleving.

Diversiteit verrijkt het academisch debat en draagt bij en een intensieve samenwerking en uitwisseling met maatschappelijke organisaties.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

6 augustus 2018
Tijdens Pride Amsterdam aandacht voor LGBT'ers die een gezin hebben of willen.
6 augustus 2018
Hoe staat het er voor met de homo-acceptatie en LHBTI+ rechten in Nederland? Vier vragen aan John de Witt, deskundige op het gebied van homoseksualiteit.
30 juli 2018
Uit het archief van Studium Generale: de culturele diversiteit neemt af. Is dat erg?
18 juli 2018
Vaders met een verhoogde cortisolwaarde, een hormoon dat belangrijk is bij stress, zijn minder sensitief naar hun baby.
Logo NWO van Veni, Vidi, Vici
16 juli 2018
NWO kent Veni beurs toe, aan Daan van Uhm en Lorena Sosa, onderzoekers in criminologie en mensenrechten.

5 september 2018 20:00 - 21:30
Is onze maatschappij individualistisch, en de sociale cohesie tanende? Econoom prof. Paul de Beer ontwart feiten en meningen. Was het vroeger beter?
12 september 2018 20:00 - 21:30
Trekt de minderheid in een democratie altijd aan het kortste eind? Historicus prof. Annelien de Dijn over hét pijnpunt van de democratie.
17 september 2018 20:30 - 22:00
Over broer-zus relaties en nieuwe gezinnen. Met psycholoog dr. Inge van der Valk, sociaal wetenschapper prof. Henny Bos en pedagoog dr. Kirsten Buist.
19 september 2018 20:00 - 21:30
Ons ‘wij-gevoel’ bestaat uit een cultus van mythes, stelt historisch letterkundige prof. Lotte Jensen. Hoe veranderden wij-zij verhoudingen door de tijd?
26 september 2018 20:00 - 21:30
Neurowetenschapper prof. Christian Keysers onderzoekt empathie. Wat maakt ons sociaal?

coming out day flag