De Universiteit Utrecht is een organisatie waar samenwerken en vertrouwen centraal staan en waar medewerkers en studenten graag werken en studeren.

De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie.

Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt bij een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Bovendien is het een goede voorbereiding op het werken in een pluriforme samenleving.

Diversiteit verrijkt het academisch debat en draagt bij en een intensieve samenwerking en uitwisseling met maatschappelijke organisaties.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en aan het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Het logo van Athena's Angels - 4 women in academia.
18 juni 2018
In deze vaderdagfilm kijken vijf topmannen in de wetenschap door de ogen van hun dochter naar het wetenschappelijke bedrijf.
Utrecht Canal Pride 2018
11 juni 2018
Op 16 juni 2018 deed een UU-boot mee met de Utrecht Canal Pride.
ECHO Award
7 juni 2018
Onderscheiding voor succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond.
4 juni 2018
Het Platform Onbeperkt Studeren van de Universiteit Utrecht is als tweede geëindigd in de strijd om de Toegankelijkheidsprijs 2018 van de gemeente Utrecht.
Young connected migrants
28 mei 2018
NWO organiseert op 2 juni 2018 een informatiemiddag over Vluchtelingen in de wetenschap in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

coming out day flag