Samenwerken

Creative Humanities Academy 

De Creative Humanities Academy biedt onder andere post-academisch onderwijs op maat voor professionals in de culturele sector. Denk hierbij aan lezingen, workshops en cursussen of langer durende consultancy binnen projecten. Onze specialismen zijn cultuurtheorie, filosofie en (creatieve) methoden.

Het culturele landschap in kaart brengen

Maatschappelijke en politieke instellingen kunnen bij de Utrechtse media- en cultuurwetenschappers terecht voor vraagstukken over de rol van media (film, televisie, nieuwe media), kunst (muziek, theater) en cultuur in de samenleving. Onze onderzoekers werken samen met partners uit de cultuursector, het bedrijfsleven en de samenleving in onder andere de Data School, het Postcolonial Studies Initiative, het 'Why Theatre?' programma, het Sharing Arts Lab, [urban interfaces], de Doing Gender lezingenserie, het Scenografie Platform en de onderzoeksgroep Media Industries, Infrastructures and Insitutions.

Onderzoek in opdracht

Het onderzoek van Media- en Cultuurwetenschappen is georganiseerd in drie onderzoeksgroepen: Genderstudies, Muziekwetenschap en Media en performance. Wilt u u onderzoek laten uitvoeren of bent u op zoek bent naar onderwijs of advies in een of meer van deze gebieden, neem dan contact op met de groep in kwestie of met het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).