Samenwerken

Co.Laborations | Partnerships in Media and Culture

Met Co.Laborations wil het departement Media- en Cultuurwetenschappen samenwerkingsverbanden opbouwen tussen de academische wereld en de praktijk, door samen met partners onderwijs- en onderzoeksprojecten op het gebied van media en cultuur te ondersteunen en te ontwikkelen.

Het culturele landschap in kaart brengen

Maatschappelijke en politieke instellingen kunnen bij de Utrechtse media- en cultuurwetenschappers terecht voor vraagstukken over de rol van media (film, televisie, nieuwe media), kunst (muziek, theater) en cultuur in de samenleving. Onze onderzoekers werken samen met partners uit de cultuursector, het bedrijfsleven en de samenleving in onder andere de Utrecht Data School, het Postcolonial Studies Initiative, het 'Why Theatre?' programma, het Sharing Arts Lab, [urban interfaces], de Doing Gender lezingenserie, het Scenografie Platform en het Centre for Television in Transition.

Onderzoek in opdracht

Het onderzoek van Media- en Cultuurwetenschappen is georganiseerd in drie onderzoeksgroepen: Genderstudies, Muziekwetenschap en Media en performance. Wilt u u onderzoek laten uitvoeren of bent u op zoek bent naar onderwijs of advies in een of meer van deze gebieden, neem dan contact op met de groep in kwestie of met het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON).