Ondersteuning onderwijs
Het onderwijsinstituut ondersteunt docenten bij de onboarding, en het inrichten, geven en innoveren van onderwijs.
Docentbegeleiding
Het onderwijsinstituut verzorgt een docentengids voor nieuwe nieuwe maar ook huidige onderwijsmedewerkers. De gids dient als introductie van de opleiding maar ook als naslagwerk. Je vindt hierin informatie over bijvoorbeeld de opbouw van de opleiding, over hoe je practica organiseert, regels over toetsing en uitleg over andere praktische zaken. De meest up to date docentengids vind je op de Biology Teachers Teams pagina onder 'files'.
Eerstejaarscoördinatoren
In verband met de grote instroom van biologiestudenten, ondersteunen de eerstejaarscoördinatoren de grootschalige eerstejaars cursussen. Hiermee verlagen ze de administratieve druk bij de cursus en vormen ze een vast aanspreekpunt voor de eerstejaarsstudenten. Bovendien denken ze mee over verbeteringen in het eerstejaarsonderwijs en over een goede afstemming tussen de cursussen in het eerste jaar.
Ondersteunen van practica
De practica van de cursussen vinden plaats in de practicumzalen op de 3e of 4e verdieping van het Koningsbergergebouw (KBG), Budapestlaan 4B of op de 4e verdieping van het Kruytgebouw, Padualaan 8 (Z428). Ava Verhoeven is de beheerder van de practicumruimten in het Koningsbergergebouw en Ria Kas van het Kruytgebouw. De beheerder regelt en ondersteunt onder andere bij de beschikbaarheid van practicummaterialen, labjassenverhuur en uitleen van microscopen, en de verkoop van dictaten/blokboeken. In overleg kunnen Ria en Ava helpen bij het klaarzetten van practicummaterialen en opruimen van materialen, maar zeker dat laatste is geen vanzelfsprekendheid en moet tijdig overlegd worden.
Je kunt Ria of Ava bereiken via practicumorganisatie.bio@uu.nl. Werkplekken zijn kamer 3.24 in het KBG.
Centrum voor de Productie van Innovatief Onderwijs
Binnen het onderwijsinstituut worden toepassingen van e-learning ontwikkeld en ondersteund door het CPIO (Centrum voor de Productie van Innovatief Onderwijs). De medewerkers van het CPIO beschikken over een specifieke deskundigheid betreffende de didactische, grafische en technische ontwikkeling en toepassing van e-learning. Het CPIO ontwikkelt samen met docenten e-learningmodules voor onder andere zelfstudie en practicumondersteuning, en ondersteunt bij het maken en verwerken van collegeregistraties. Meer informatie over de ondersteuning die het CPIO biedt vind je op de CPIO-wiki.
Fondsen voor onderwijsvernieuwing
Voor docenten die hun onderwijs willen innoveren en hiervoor extra middelen en didactische ondersteuning nodig hebben zijn verschillende fondsen beschikbaar.