Onderwijs

Het departement Biologie coördineert het onderwijs van de bachelor-opleiding Biologie plus diverse masterprogramma’s die door de School for Life Sciences en de School for Natural Sciences worden verzorgd.

In Nederland verzorgen zeven universiteiten een opleiding Biologie, maar de Universiteit Utrecht biedt het breedste studieprogramma.

De opleiding Biologie in Utrecht is een van de grotere van Nederland (ongeveer 200 eerstejaars). Utrecht heeft de meeste onderzoeksgroepen, waardoor je als student de meeste keuzemogelijkheden hebt. 
In Utrecht werkt Biologie nauw samen met andere Bètaopleidingen (Aardwetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Natuurkunde en Scheikunde). Je kunt je tijdens je studie verdiepen in raakvlakken tussen al deze opleidingen.

Los van de opleiding is de stad Utrecht voor veel studenten een reden om er te gaan studeren. 

Bachelors

Utrecht is de grootste biologieopleiding van Nederland. Daardoor kunnen studenten binnen de bacheloropleiding uit veel cursussen kiezen. Ook is het mogelijk om cursussen buiten biologie te volgen, zodat studenten bijvoorbeeld een combinatie van aardwetenschappen en biologie kunnen maken.

Lees meer over de bachelor Biologie studiekiezers.
Lees meer over de bachelor Biologie voor huidige studenten.

Masters

Studenten kiezen voor één masterprogramma. De programma’s vallen onder de School for Life Sciences of de School for Natural Sciences. Vanuit het departement Biologie wordt ook in belangrijke mate bijgedragen aan het onderwijs in de masterprogramma' s:

Meer masterprogramma's in de biologie.

Na je studie

Wat kun je in Utrecht naast je studie doen...
En niet onbelangrijk: wat is het arbeidsperspectief na het studeren.
 

Contact studiepunt