Activiteiten

De deelnemers aan Debuut gaan samen met een UU-student op ontdekkingstocht door de Universiteit Utrecht.

Kick-off Debuut 2019 (april 2019)

We trappen af met een feestelijke start van het programma met alle leerlingen, studenten en ouders.

Tegenbezoek Meet the Professor (mei 2019)

Debuut stroomt voort uit Meet the Professor, het jaarlijkse project waarbij hoogleraren van de Universiteit Utrecht op bezoek gaan bij een basischool en vertellen over hun onderzoek. Tijdens Debuut gaan de deelnemers op tegenbezoek bij de professor die in hun klas op bezoek is geweest, op het lab, in de collegezaal, de bibliotheek, ....

Speeddate-speurtocht in het Universiteitsmuseum Utrecht (juni 2019)

In het Universiteitsmuseum Utrecht leren de deelnemers meer over de verschillende studies van het studentteam. Tijdens een spannende speeddate-speurtocht vertellen studenten wat ze studeren en waarom.

Summerschool Junior (juli 2019)

Alle leerlingen die meedoen aan Debuut, mogen gratis meedoen aan Summerschool Junior. Deze activiteit doen de leerlingen zonder buddystudent.

Jaaractiviteit (september 2019)

Het studentteam bedenkt zelf nog meer leuke activiteiten, waaronder hun jaaractiviteit voor de hele groep kinderen en studenten tegelijk.

Wie Wat Waar Waarom-lezingen (najaar 2019)

Tijdens deze interactieve lezingen duiken de leerlingen samen met de studenten en een wetenschapper in de wereld van wetenschap. Na de lezing gaan de deelnemers zelf aan de slag met onderzoekjes en experimenten. 

MuseumJeugdUniversiteit (15 september, 13 oktober, 10 november en 15 december)

Bij de MuseumJeugdUniversiteit ontdekken de leerlingen dat er heel veel verschillende soorten onderzoek gedaan worden op de Universiteit Utrecht. Wetenschappers en onderzoekers geven in kindercolleges antwoord op spannende vragen over allerlei onderwerpen.

Afsluitingsbijeenkomst Debuut 2018

Afsluiting (december 2019)

We sluiten Debuut feestelijk af in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, met alle leerlingen, studenten en de ouders. De leerlingen krijgen een rondleiding door dit bijzondere gebouw en natuurlijk... hun Debuut-diploma!

Wil je meer weten over de organisatie van Debuut?