Studium Generale

Een lezing bij Studium Generale

Studium Generale stelt prikkelende vragen en zet aan tot denken. Dit podium voor kennis en reflectie biedt verbreding en verdieping naast studie of werk voor iedereen. In gratis toegankelijke discussies, lezingen, talkshows en blogs koppelt Studium Generale wetenschap aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, voorbij de grenzen van disciplines en de waan van de dag. Wetenschappers, studenten en andere nieuwsgierige mensen ontmoeten elkaar, op zoek naar nieuwe vragen, antwoorden en perspectieven. Zo draagt Studium Generale bij aan de publieke waarde van wetenschap en de brede vorming van mensen binnen en buiten de Universiteit Utrecht.

Agenda

18
sep
18 september 2019 20:00 - 21:30
Arbeids- en organisatiepsycholoog prof. Toon Taris spreekt over bereikbaarheid, werk en stress. Wat doet het met je als je altijd 'aan' staat?
23
sep
23 september 2019 20:00 - 21:30
Filosoof prof. René ten Bos is verbaasd dat paniek over de effecten van klimaatverandering uitblijft. Sluiten we moedwillig onze ogen voor deze dreigende ramp? 
24
sep
24 september 2019 20:00 - 21:30
Volgens socioloog Dr. Stephanie L. Mudge zien kiezers af van linkse partijen sinds hun omarming van het neoliberalisme. Hoe kunnen deze partijen zich herpakken?
RSS