CfH Visiting Fellows programma

Op voordracht van de onderzoeksinstituten van de Faculteit Geesteswetenschappen nodigt het CfH jaarlijks een aantal spraakmakende / belangrijke wetenschapper of maatschappelijke speler uit binnen- of buitenland uit. De activiteiten van de fellows zijn divers: ze verzorgen onderwijs, geven research seminars, organiseren expert meetings, geven  master classes en verzorgen een publiekslezingen voor een breed publiek. Het CfH-programma richt zich op de bevordering van maatschappelijke impact van het geesteswetenschappelijke onderzoek in de breedste zin van het woord. Van de Visiting Fellow wordt verwacht dat zij bij deze focus aansluiten, bijvoorbeeld doordat zijn/haar onderzoek gerelateerd is aan culturele activiteiten of gericht is op actuele maatschappelijke uitdagingen.

 

CfH Visiting Fellows in 2017

Dorita Hannah
Prof. Dorita Hannah
Prof. dr. Dorita Hannah

Prof. dr. Dorita Hannah was de Centre for the Humanities SPRING Festival Fellow 2017. Hannah is professor Interdisciplinary Architecture, Art & Design aan de Universiteit van Tasmanië en adjunct professor van Stage & Space aan de Aalto Universiteit in Finland. Ze is gespecialiseerd in theaterarchitectuur en het ontwerp van culturele locaties en publieke ruimtes. Ze creëert ook dans-architectuur evenementen en maakt performatieve installaties. Lees meer (in het Engels) over het bezoek van Hannah als SPRING Festival Fellow afgelopen mei.

Jolanda Vanderwal Taylor
Jolanda Vanderwal Taylor PhD

Tot eind 2017 is Jolanda Vanderwal Taylor PhD als visiting scholar te gast bij het Centre for the Humanities en als visiting educator te gast zijn bij de School of Liberal Arts, waar ze zal bijdragen aan het ontwerp van de brede bachelorprogramma's Taal- en cultuurstudies en Liberal Arts en Sciences. Lees meer (in het Engels).

 

CfH Visiting Fellows 2018

Prof. dr. Annette Vowinckel
Prof. dr. Annette Vowinckel, bron: http://annette-vowinckel.de

Onderzoekinstituut Geschiedenis en Kunstgeschiedenis verwacht begin januari 2018 Professor Annette Vowinckel. Vowinckel is internationaal erkend en gespecialiseerd in de Geschiedenis van Moderne Media en Cultuur. Momenteel is zij al onderzoeker aangesteld aan het ‘Zentrum für Zeithistorische Forschung’ in Potsdam. Daar is zij hoofd van de onderzoeksgroep ‘Media History’ en professor in Moderne en Eigentijdse Geschiedenis aan de Humboldt Universiteit in Berlin. Meer informatie over Annette Vowinckel. Vowinckel zal colleges geven in het Bachelor en Master onderwijs, ze zal een research tutorial voor masterstudentengeven, die ook openstaat voor studenten van andere  departementen. Naast deze actviteiten, zal Vowinckel haar huidige onderzoek presenteren in een seminar over het thema ‘New Directions in Visual Culture’.

Prof. dr. Andrew Pettegree
Prof. dr. Andrew Pettegree, bron: https://www.st-andrews.ac.uk/history/staff/andrewpettegree.html

Onderzoeksinstituut ICON verwacht in maart-april 2018 Andrew Pettegree, professor in Moderne Geschiedenis aan de University of Saint-Andrews, Scotland. Pettegree is een vooraanstaand expert op het gebied van de boekgeschiedenis in de Vroegmoderne tijd, de Reformatie en in de geschiedenis van het ontstaan van nieuws. Pettegree komt onder andere naar Utrecht om onderzoek te doen voor zijn nieuwe boek ‘Trading books in the age of Rembrandt’, welke zal verschijnen in 2018. Meer informatie over Andrew Pettgree. Pettegree zal een Masterclass voor Research Master-studenten en PhD-studenten verzorgen, als ook een expertmeeting en een publiekslezing.

Prof. dr. Antonella Sorace
Prof. dr. Antonella Sorace, bron: https://vimeo.com/135453133

Onderzoeksinstituut UiLOTS verwacht in april-juni 2018 Antonella Sorace, professor in Development Linguistics aan de Universiteit van Edinburgh. Sorace is een linguist van naam en faam, gespecialiseerd in tweetaligheid, en buitengewoon succesvol in het dissemineren van linguistische kennis over meertaligheid en meertalige ontwikkelingen naar een niet-academisch publiek. Sorace is de oprichter van netwerkorganisatie 'Bilingualism Matters' en was een Beltane Fellow op het vlak van Public Engagement. Meer informatie over Antonella Sorace. Sorace zal gastcolleges verzorgen in het Bachelor onderwijs. Er zal een Research seminar rondom haar werk plaatsvinden en ze  een publiekslezing verzorgen.

Informatie voor medewerkers

Een keer per kalender jaar gaat er een call uit voor nieuwe Visiting Fellows. In 2018 zal de volgende call plaatsvinden voor fellows in 2019. Meer informatie over de aanvraagprocedure en voorwaarden verschijnen in de loop van 2018 op de website en intranet.