In de komende drie jaar organiseert het Centre for the Humanities onder andere de volgende activiteiten:

Foto Robert Oosterbroek

Facultaire Debatreeks

Over onderwerpen als Open Science, diversiteit, Citizen Science, interdisciplinariteit en maatschappelijke impact van geesteswetenschappelijk onderzoek. Het eerste debat over Citizen Science vond plaats in maart en het tweede debat over Societal Impact vond plaats in juni. Lees meer over de facultaire debatreeks.

Onderzoeksparade

Een selectie van het vele interessante onderzoek dat binnen Geesteswetenschappen plaatsvindt wordt aan een groter publiek gepresenteerd, bijvoorbeeld door middel van poster-presentaties of korte pitches, waarbij het publiek een actieve bijdrage kan leveren.
 

Visiting Fellow Programma

De onderzoeksinstituten nodigen samen met het CfH een spraakmakende / belangrijke wetenschapper of maatschappelijke speler uit binnen- of buitenland uit, om een masterclass te verzorgen voor een geselecteerde groep studenten en een lezing te houden voor een groter publiek. Lees meer over onze Visiting Fellows in 2017 ben 2018.

Embedded Researchers

Onderzoekers van Geesteswetenschappen worden gedurende een (of twee) blok(ken) van onderwijs vrijgesteld om ‘op locatie’ onderzoek te ontwikkelen bij en in samenspraak met interessante maatschappelijke partners.

Het Jonge CfH

Een selecte groep van jonge docenten krijgt de gelegenheid om een eigen programma of project te formuleren, dat past binnen de missie van het CfH. Lees meer over het Jong CfH.

Workshop Impact

Met workshops over maatschappelijke impact, onder leiding van ervaringsdeskundigen uit binnen- en buitenland. Lees hier meer.

Publieksevenementen binnen de UU

Er zijn al veel evenementen waarbij de universiteit zich aan een groter publiek presenteert: Studium Generale, de Wetenschapsweek, het onlangs gehouden Betweterfestival enz. Het CfH is in gesprek met de belangrijkste universitaire partijen in dezen om te kijken waar het versterking kan bieden en waar ruimte voor eigen initiatieven ligt.

Samenwerking met partijen buiten de UU

Het CfH wil de bestaande banden met bijvoorbeeld het Spring Festival, Het Literatuurhuis, het Festival Oude Muziek continueren en waar mogelijk uitbouwen. We denken ook aan nieuwe initiatieven samen met de gemeente en/of de provincie, over actuele onderwerpen zoals de vluchtelingenproblematiek. Lees hier meer over bestaande samenwerkingen en activiteiten.