Ondernemerschapsonderwijs voor master- en PhD-studenten

Masterprogramma's

De Universiteit Utrecht biedt verschillende masterprogramma's rondom ondernemerschap. Klik op een master voor meer informatie over het programma, ingangseisen en aanmelden.


Cursussen

Tijdens de cursus ICT Entrepreneurship ontwikkelen studenten een businessplan en een minimal viable product in tien weken tijd.

Hieronder vind je een overzicht van alle cursussen voor master- en PhD-studenten rondom ondernemerschap, per faculteit. In de Osiris cursuscatalogus vind je cursusbeschrijvingen, leerdoelen en ingangseisen. Neem gerust contact op met de cursuscoördinator voor meer informatie.

Om je wegwijs te maken in het aanbod hebben we de cursussen onderverdeeld in vier categorieën:

 1. Business, Finance & Management
  De 'harde' kant van ondernemen, denk aan bedrijfskundige vakken, businessmodellen en -plannen, financiële kennis, marketing, etc.
 2. Innovation & Startup
  Aan de slag! Actiegericht onderwijs rondom innovatie, startups en/of intrapreneurship.
 3. Skills & Challenges
  Challenge-based learning en onderwijs waarbij je ondernemende vaardigheden ontwikkelt en traint.
 4. Societal Impact
  Je inzetten voor een betere wereld? Deze cursussen nemen de SDG's als uitgangspunt en/of gaan over sociaal ondernemen, duurzaam ondernemen of cultureel ondernemen.


Extracurriculair ondernemerschapsonderwijs

 • Young Innovators: Honoursprogramma voor alle masterstudenten van de UU en UMCU, waarin je samen interdisciplinair werkt aan persoonlijk leiderschap, duurzame innovaties en maatschappelijke uitdagingen.
 • Utrecht University Business Course: prestigieus lesprogramma op het gebied van ondernemerschap en consultancy. Jaarlijks zijn er 30 plekken beschikbaar. Het programma is open voor alle masterstudenten aan de UU en UMCU.
 • Avicienna Excellence Programme: Extracurriculair programma voor excellende master- en PhD-studenten. Centraal staat innovatie in de gezondheidszorg via interdisciplinaire samenwerking.
 • PhACE: Tijdens dit tweedaagse evenement kunnen PhD-studenten hun carrièremogelijkheden verkennen. Blijf je in de wetenschap of niet? Welke alternatieven zijn er en welke vaardigheden en competenties heb je daarvoor nodig?
 • Science-based Validation Program: PhD'ers en Postdocs kunnen hun onderzoek combineren met het starten van een academische startup in dit parttime programma van incubator UtrechtInc.