Workshops voor docenten

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met 'ondernemende vaardigheden'?

Heb je gehoord of gelezen over ondernemende vaardigheden, en ben je benieuwd welke vaardigheden dat zijn? Nieuwsgierig naar buzzwoorden als Lean Startup en Design Thinking? Of ben je erop gebrand een goede cursus te ontwikkelen waarbinnen studenten waarde kunnen creëren voor de maatschappij?

Dan is het volgen van een workshop over breed ondernemerschapsonderwijs bij het Centre for Entrepreneurship een goede volgende stap!

Ondernemerschapsonderwijs ontwikkelen

Het Centre for Entrepreneurship biedt een workshop ondernemerschapsonderwijs, gericht op docententeams (UU & UMCU). We leggen uit wat breed ondernemerschapsonderwijs is, hoe een dergelijke cursus binnen jouw discipline eruit zou kunnen zien en hoe je kunt beginnen met het (door)ontwikkelen van je eigen cursus.

Kom samen met collega's

We geloven niet dat al het onderwijs ondernemend moet worden. We vinden wel dat alle studenten een curriculum zouden moeten volgen waar één of twee goede cursussen ondernemend onderwijs in voorkomen. Daarom nodigen we docenten van dezelfde afdeling uit om samen onze workshop te volgen. Dit creëert de beste mogelijkheid om samen de cursussen in het curriculum uit te kiezen waar de component ondernemerschap kan worden verbeterd.

De praktische aanpak, gecombineerd met de nodige theoretische achtergrond over breed ondernemerschapsonderwijs, maakt deze workshop een goed uitgangspunt voor docententeams om cursussen te ontwerpen die meer ondernemerschap onder studenten stimuleren. De deelnemende docenten vertrokken met veel ideeën, waarvan sommige direct toepasbaar om hun cursus verder te verbeteren.

Info & boeken

De workshop kan gegeven worden in het Nederlands of in het Engels. We sluiten graag aan bij de agenda van jullie docententeam (bijvoorbeeld tijdens een periodiek overleg, of een team- of afdelingsdag). Het is uiteraard ook mogelijk om bij ons langs te komen, dan organiseren wij een workshopruimte in het Kruytgebouw.

Om een workshop te boeken, of voor meer informatie, kun je contact opnemen met onze workshopcoördinator Rianne Poot.

Vraag een workshop aan