Nieuwe Huiskamer* voor UU-studenten in het Utrecht Science Park

In het voorjaar van 2022 komt er een nieuwe huiskamer voor studenten van de Universiteit Utrecht in het Utrecht Science Park. Op de plek waar tot een aantal jaar geleden de Vagant stond, voor het Koningsbergergebouw, komt ruimte voor spontane ontmoetingen én georganiseerde activiteiten. Inmiddels is de aanbesteding voor het gebouw afgerond en hebben we een beeld van het toekomstige gebouw.

De nieuwe huiskamer wordt gebouwd door aannemer Buko en krijgt de uitstraling vergelijkbaar met een strandtent; veel hout en een ontspannen sfeertje! Het wordt dé plek om te ontspannen en om samen te komen in het Utrecht Science Park. Studieverenigingen kunnen hun activiteiten organiseren, maar de huiskamer is er expliciet voor alle UU-studenten. De huiskamer wordt ongeveer 300m2 groot en bestaat uit twee ruimten die samen, maar ook los gebruikt kunnen worden. Het hele gebouw biedt ruimte aan circa 200 personen.

Als alles verloopt volgens de planning, dan wordt het gebouw eind mei opgeleverd. Daarna kan de huiskamer ingericht en aangekleed worden. We hopen de huiskamer nog voor de zomervakantie in gebruik te nemen. Op dit moment kan de ruimte nog niet gereserveerd worden. Hierover volgt later meer informatie.

Uitwerking samen met studenten

Maar voor het zover is moeten we nog nadenken over het meubilair, de vloer, de kleur op de buitenmuur en hoe we de buitenruimte inrichten. Dit doen we samen met een afvaardiging van studenten Wil jij meedenken? Geef je dan op voor een inputsessie op 8 maart tussen 17.00 en 18.00 uur. Klik hier om je aan te melden.

Wanted: studenten voor commissie Huiskamer

Ook gaan we in gesprek over het beheren van de locatie, want we willen een goede balans tussen georganiseerde activiteiten en ruimte voor spontane ontmoetingen.

Wil jij dit en/of volgend academisch jaar een bijdrage leveren om de huiskamer een succes te maken? We zoeken een zeskoppige commissie die deze locatie voor en door studenten vorm wil geven. Interesse? Bekijk hier de vacature in de vacaturebank en reageer vóór 16 maart.

Studentenwelzijn

Als Universiteit Utrecht willen wij ervoor zorgen dat studenten zich welkom en thuis voelen in hun studie en aan de universiteit. Dat is in de tijd van corona een extra uitdaging. Met het Nationaal Programma Onderwijs van de Nederlandse overheid, krijgt de universiteit geld om achterstanden als gevolg van corona zoveel mogelijk in te lopen. Dit geldt zowel op academisch als sociaal vlak. Daarom wordt deze huiskamer voor een flink deel gefinancierd door NPO-gelden.  

Buitenhuiskamer Botanische Tuinen binnenkort open

Om de bouwtijd van de nieuwe huiskamer te overbruggen, opent vanaf 1 april tot en met 30 juni de Botanische Tuinen haar deuren voor studenten: De Buitenhuiskamer. Hier kun je als UU student terecht voor spontane ontmoetingen en georganiseerde activiteiten. Check de website voor meer informatie.

*projectnaam; we verzamelen binnenkort jullie suggesties voor de definitieve naam

Transformatie van de Vagant: van kavel tot ontmoetingsplek