Anna Maria van Schurmangebouw

De Universiteit Utrecht bouwt aan een nieuw onderwijscentrum in de binnenstad van Utrecht; het Anna Maria van Schurmangebouw. Daarmee komt de onderwijsfunctie als essentieel onderdeel terug in het hart van de stad. Het gebouw wordt een uitnodigende plek voor onderwijs, samenwerken en ontmoeten. Een grootschalige renovatie van de rijksmonumenten Achter de Dom 20, 22-24 en Achter Sint Pieter 27 en de sloop/nieuwbouw van Achter Sint Pieter 25 gaat leiden tot één nieuw onderwijsgebouw.

Doel

In Achter Sint Pieter 200 en de Trans zijn kantoren gevestigd voor de faculteiten Geesteswetenschappen en REBO. Het Anna Maria van Schurmangebouw verbind de kantoorfuncties en versterkt de positie van de universiteit in de binnenstad. Het project zorgt voor een toekomstbestendig, integraal toegankelijk en duurzaam gebouw.

Planning

De ontwikkeling van het Onderwijscentrum Binnenstad zit in de ontwerpfase. De planning is om in het vierde kwartaal van 2024 de bouwwerkzaamheden te kunnen starten om begin 2027 het gebouw in gebruik te kunnen nemen voor onderwijs.