Stemwijzer universiteitsraad medewerkers

Van 8 t/m 10 mei zijn er verkiezingen voor de medezeggenschapsraden. Medewerkers stemmen tijdens de verkiezingen voor de raad van hun eigen faculteit of dienst als daar verkiezingen zijn, en voor de universiteitsraad. In deze stemwijzer vind je de belangrijkste standpunten van de twee medewerkerspartijen voor de universiteitsraad. Op wie ga jij stemmen?

De twee medewerkerspartijen

Waarom VLAM?

"De raadsleden van VLAM hebben veel ervaring in medezeggenschap. We hebben het netwerk en de dossierkennis om bij een complexe organisatie als de universiteit tijdig en met overtuigende argumenten te kunnen ingrijpen in de ontwikkelingen die het bestuur inzet. Als vertegenwoordigers in de volle breedte van het personeel, inclusief tijdelijke staf en ondersteunend personeel, zijn we een belangrijke gesprekspartner van het bestuur."

Waarom de UPP (Utrecht PhD Party)?

"We roepen alle promovendi, postdocs, junior wetenschappers en iedereen die om het welzijn en de rechten van het personeel geeft op om te overwegen op ons te stemmen. Als onderdeel van jullie gemeenschap begrijpen we de dagelijkse worstelingen waarmee jullie worden geconfronteerd, omdat we ze ook uit de eerste hand ervaren. We zijn zeer gemotiveerd en vastberaden onze collectieve stem te verdedigen en te versterken."

Duurzaamheid

Duurzaamheid in vogelvlucht

Wat vinden de partijen van duurzaamheid?

Diversiteit en inclusie

Hoe staan de partijen tegenover diversiteit en inclusie?

Medewerkerswelzijn

Wat vinden de partijen belangrijk rondom medewerkerswelzijn?

Onderwijs

Studenten aan het werk

Waar staan de partijen voor als het over onderwijs gaat?

Erkennen en Waarderen

Illustratie van personen die met behulp van puzzelstukken iets in elkaar zetten © iStockphoto.com/Mykyta Dolmatov

Wat vinden de partijen van erkennen en waarderen?

Internationalisering

Faculty Club

Wat vinden de partijen van internationalisering?