Bijsluiters

De bijsluiters op deze pagina zijn bedoeld voor dierenartsen en apothekers. Bent u diereigenaar? Dan verwijzen we u graag naar www.diergeneeskunde.nl.

Soorten bijsluiters

De Apotheek Diergeneeskunde verstrekt vier soorten bijsluiters:

  1. bijsluiters voor geregistreerde diergeneesmiddelen. Voor deze producten leveren wij bij afgifte een (kopie van de) bijsluiter van de fabrikant mee.
  2. bijsluiters voor geneesmiddelen die geregistreerd zijn voor gebruik bij de mens, maar die ook bij dieren worden toegepast. Voor deze middelen stelt de Apotheek Diergeneeskunde zelf bijsluiters op, die informatie geven over de toepassing van het middel bij een dier.
  3. bijsluiters voor buitenlandse diergeneesmiddelen die wij importeren. Het gaat om de vertaling van de oorspronkelijke bijsluiter
  4. bijsluiters voor producten die door de Apotheek Diergeneeskunde zelf worden gemaakt. Ook deze bijsluiters zijn door de Apotheek Diergeneeskunde zelf opgesteld.

Op deze pagina staan de links naar de bijsluiters uit categorie 2, 3 en 4. Dit zijn dus zowel de bijsluiters van eigen bereidingen, bijsluiters van geïmporteerde diergeneesmiddelen als bijsluiters van humane geneesmiddelen die bij dieren worden toegepast.