Vergoedingen volwassenen

Vergoeding

VERGOEDINGEN VOOR VOLWASSENEN

Psychologische zorg (basis GGZ en gespecialiseerde ambulante GGZ) door klinisch psychologen van het Ambulatorium valt in principe onder de basisverzekering van elke zorgverzekeraar, maar wordt niet altijd 100% vergoed.
Als er een contract bestaat tussen het Ambulatorium en de zorgverzekeraar, wordt de zorg vergoed; het percentage verschilt per polis.

Contracten zorgverzekeraars

Het Ambulatorium heeft voor de klinisch psychologen contracten met de volgende verzekeraars: 

Aevitae, Aevitae (NV VGZ Cares), Avéro, BeterDichtbij, Bewuzt, Caresco (ASR ziektekosten), Caresco (NV VGZ Cares), Caresco BV, De Amersfoortse, De Friesland (De Friesland en Kiemer), Ditzo, DSW, Energiek, FBTO, Hollandzorg, IAK, IAK Verzekeringen B.V., IAK volmacht b.v. (ASR Ziektekosten), Interpolis, IZA, IZA Cura, IZZ, MVJP, Nedasco, ONVZ, OZF Achmea, PNOzorg, Salland, Salland ZorgDirect, Salland ZorgDirect, Stad Holland, Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK), Turien & Co, Turien & Co Assuradeuren, Twente zorgverzekeraar, UMC, Univé, VGZ, VvAa, ZEKUR, Zilveren kruis, Zorg en Zekerheid, Zorgzaam Verzekerd, Stad Holland

Polissen

Naast het bestaan van een contract tussen het Ambulatorium en de zorgverzekeraar is de hoogte van de vergoeding van de zorg afhankelijk van de gekozen polis bij de zorgverzekeraar. Er zijn drie polissen te onderscheiden: 

1.    Naturapolis 
U krijgt maximale vergoeding, mits er een contract is tussen uw zorgverzekeraar en het Ambulatorium. Is er geen contract, dan kan de zorgverzekeraar een beperkte vergoeding uitkeren. 

2.    Restitutiepolis
Volgens de Rijksoverheid zal de zorgverzekeraar (een percentage van) de zorg vergoeden.

3.    Budgetpolis 
Deze polis biedt geen vrije zorgkeuze en biedt veelal geen maximale vergoeding. 

Eigen risico

Tot slot zal de zorgverzekeraar altijd het wettelijk verplicht eigen risico inhouden. Als u een hoger eigen risico heeft gekozen, wordt het bedrag van het hogere eigen risico ingehouden.

Meer informatie

030-253 4462, ambulatorium@uu.nl