Vertrouwenspersoon

Binnen het Ambulatorium is een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor jongeren en ouders/verzorgers en pleegouders beschikbaar. De vertrouwenspersoon is in dienst van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).

AKJ – Vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders én verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting; de vertrouwenspersonen zijn dan ook niet in dienst van het Ambulatorium.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van het Ambulatorium, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Deze vertrouwenspersoon kan je informeren over je rechten en geeft advies. Ook kan hij of zij ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met het Ambulatorium.

Zo bereik je het AKJ

Op de website van het AKJ vind je meer informatie en alle contactgegevens. Je kunt het AKJ bellen op 088 – 5551000, mailen met info@akj.nl of het contactformulier invullen op de website. Je kunt ook chatten met een vertrouwenspersoon. Dat kan van maandag t/m donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.