Het Ambulatorium is een academische polikliniek van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het Ambulatorium biedt hulp bij allerlei problemen. Bij angst en somberheid bijvoorbeeld. Maar ook bij onverwerkte rouw, stress en, voor kinderen en jeugdigen, bij gedragsproblemen, dyslexie en dyscalculie.

Naast hulpverlener zijn de medewerkers van het Ambulatorium wetenschappelijk onderzoeker. Als onderzoeker zijn zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van methoden voor diagnostiek en behandeling, waardoor uitstekende zorg is gegarandeerd.

Tevredenheid

In 2016 is wederom het verplichte klanttevredenheidsonderzoek onder cliënten van het Ambulatorium uitgevoerd. Het resultaat: op een schaal van 1 – 10 behaalde het Universitaire Ambulatorium een score van 9.77.

Bezoekers gaven onder meer het volgende commentaar:
“Laagdrempelig en een bijzonder fijne behandelaar die altijd de tijd voor me nam.”
“Het was heel belangrijk om de passende behandeling te krijgen, en de juiste behandelaar.”

Organisatie

Het algemeen bestuur van het Ambulatorium bestaat uit de decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen en twee hoogleraren.

De dagelijkse leiding is in handen van wetenschappelijk directeur Prof. dr. Paul Boelen en manager bedrijfsvoering Trudy Wijnschenk.

Het Ambulatorium telt vier secties. De coördinatoren van deze secties zijn:

Prof. dr. Paul Boelen (Volwassenenzorg)
Dr. Mariken Spuij (Psychosociale problemen bij kinderen en jeugdigen)
Prof. dr. Hans van Luit (Leerproblemen)
drs. Els van den Bosch (Psychosociale Problemen bij Jeugdigen)