Vrienden Botanische Tuinen

Vrienden Botanische Tuinen

DONEER aan Vrienden Botanische Tuinen

Activiteiten van de Botanische Tuinen ondersteunen

Het fonds Vrienden Botanische Tuinen ondersteunt projecten op het gebied van natuureducatie, biodiversiteit, wetenschapseducatie en cultuur die in de Botanische Tuinen plaatsvinden en mede door de Botanische Tuinen worden georganiseerd. Daarnaast ondersteunt het fonds projecten die zich richten op (toekomstige) vrienden en donateurs zoals nieuwsbrieven en grootschalige promotieacties die de Tuinen en hun werk bekend maken bij een zo groot mogelijk publiek, zowel nationaal als internationaal.

De Botanische Tuinen Utrecht beheren een tuinencomplex in het hart van het Utrecht Science Park. De Tuinen hebben zowel een wetenschappelijke als een publieke functie en functioneren binnen een breed nationaal én internationaal netwerk.

Het werk van de Tuinen beweegt zich op het snijvlak van publiek en wetenschap waarbij de Tuinen bij een breed publiek aandacht vragen voor maatschappelijke thema’s die met planten, biodiversiteit en duurzaamheid samenhangen. Hiernaast zijn ook de recreatieve en horticulturele functie van belang. De Tuinen ontvangen op dit moment zo'n 90.000 en 100.000 bezoekers op jaarbasis.