Bestuur

Het bestuur van het Utrechts Universiteitsfonds wordt gevormd door zes vrijwillige bestuursleden (alumni van de Universiteit Utrecht) waaronder een lid van het College van Bestuur van de universiteit. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Mr. L. J. Hijmans van den Bergh, voorzitter
Lodewijk Hijmans vd Bergh

Lodewijk Hijmans van den Bergh (1963) is alumnus Nederlands Recht (1982-1988). Hij is partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij na zijn studie zijn carrière als advocaat begon. Tussen 2009 en 2015 verliet hij de firma om plaats te nemen in de Raad van Bestuur van Koninklijke Ahold. 

Naast zijn werk in de advocatuur vervult hij diverse nevenfuncties. Hij is vice-voorzitter van de raad van commissarissen van HAL Holding N.V. en lid van de raden van toezicht van het Nederlands Kanker Instituut/ Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en van Luchtverkeerleiding Nederland.

Prof. dr. Barbara Oomen
Barbara Oomen

Prof. dr. Barbara Oomen (1969) is hoogleraar Sociologie van de Mensenrechten aan het University College Roosevelt, onderdeel van de Universiteit Utrecht. Zij is actief als docente, onderzoeker en expert op het gebied van mensenrechteneducatie en de verhouding tussen recht en maatschappij. Zij bekleedt een veelheid aan maatschappelijke functies op het gebied van mensenrechten en onderwijsverbetering. Zo is zij lid van het Nederlands Helsinki Comité en voorzitter van de Raad van Advies van de Stichting Vrijheidscolleges en toezichthouder bij de Bazalt Onderwijsgroep. In het verleden zat zij onder andere in de adviesraad van het College voor de Rechten van de Mens, was zij Dean van het University College Roosevelt (2012-2016) en was ze als senior Fernand Braudel fellow verbonden aan het European University Institute in Florence (2016-2017). Prof. Oomen doet momenteel met een NWO-Vici beurs onderzoek naar steden, vluchten en internationaal recht.

Mr. T.L. Nagel, penningmeester
Tanja Nagel

Tanja Nagel (1960) heeft een lange loopbaan in de financiële sector. Zij begon haar carrière bij Amro Bank en maakte later de overstap naar Van Lanschot Bankiers, waar zij diverse functies bekleedde. Sinds 1 augustus 2009 is Nagel de voorzitter van de Raad van Bestuur van Theodoor Gilissen Bankiers. Ze is tevens lid van de Raad van Toezicht van zowel Pink Ribbon als het Scheepvaartmuseum.

Drs H.S. Miedema MBA
Harald Miedema

Harald Miedema (1970) is alumnus Natuurkunde en behaalde een MBA aan Stanford University. Miedema is partner bij PhiDelphi Corporate Finance, een onafhankelijke fusie- en overnamespecialist.

Hiervoor heeft hij onder meer gewerkt bij McKinsey, Booz Allen Hamilton en de AFM.

Prof. dr. A. Pijpers
Anton Pijpers

Anton Pijpers (1958) is sinds 1 oktober 2017 voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

Na zijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht werkte Pijpers als dierenarts. Hij promoveerde aan de Universiteit Utrecht en werd in 1993 benoemd tot hoogleraar. Tussen 2000 en 2009 verliet hij de universiteit en was hij algemeen directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren. In 2009 keerde hij terug als decaan van de faculteit Diergeneeskunde. In 2014 werd hij vice-voorzitter van het College van Bestuur.