mr. Yvonne van Rooy

Yvonne van Rooy profielfoto
Yvonne van Rooy in 1986 toen ze begon als staatssecretaris van Economische Zaken

Yvonne van Rooy is bestuurder en voormalig CDA-politicus. Ze studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht en was van februari 2004 tot en met september 2012 voorzitter van het College van Bestuur van onze universiteit.

Haar eerste werkgever was het NCW (Nederlands Christelijk Werkgeversverbond) in Den Haag. In 1984 werd Van Rooy gekozen in het Europees Parlement voor het CDA, waar ze zich met handelspolitiek en economische en monetaire zaken bezighield.

In 1986 werd Yvonne van Rooy staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Lubbers II en Lubbers III. Met een korte onderbreking als kamerlid bleef zij dit tot augustus 1994. Na vijftien jaar universitair bestuur werd zij in 2012 voorzitter van de vereniging van Ziekenhuizen tot 2018.

Nevenfuncties

Van Rooy bekleedt diverse nevenfuncties. Zo is ze voorzitter van de Raad van Commissarissen van Philips Nederland en commissaris bij Fuji Europe en PwC. Ook is de alumna voorzitter van de Stichting Beschermers Nationaal Monument Kamp Vught, bestuurder van het Instituut GAK en lid van de Raad van Toezicht van het Gemeentemuseum Den Haag.