Gesubsidieerde projecten van studenten

STUF 2018-2019
STUF 2018-2019. Vlnr: Rozemarijn van Rhenen, Daan Verkaik, Froukje Smits, Myrthe Buckens

STUF (voorheen de Studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds) is opgericht om een sterke verbinding te leggen tussen het Utrechts Universiteitsfonds en de Utrechtse studenten. Met garantiesubsidies steunt het Utrechts Universiteitsfonds activiteiten van studie- en studentenverenigingen, maar ook initiatieven van individuele studenten. Denk daarbij aan congressen, symposia, culturele activiteiten en sportevenementen, maar ook studiereizen en individuele presentaties op een congres in het buitenland. De subsidies worden ingediend bij en beoordeeld door de STUF van het Universiteitsfonds.

Door de Facebookpagina van de studentencommissie te liken word je op de hoogte gehouden van de projecten die we steunen. In 2016 zijn er 272 aanvragen ingediend, waarvan er 202 konden worden gehonoreerd. Dat is iets meer dan in 2015, toen waren er 276 aanvragen en werden er 195 gehonoreerd.

Stukafest

Stukafest Utrecht: theater in studentenkamers

STUF leverde onder andere een financiële bijdrage aan Stukafest Utrecht, een meerdaags cultureel festival dat middenin de Utrechtse studentengemeenschap staat. Studentenhuizen en -kamers vormen het toneel voor heel uiteenlopende en interdisciplinaire voorstellingen. Helia: “Studenten creëren een nieuwe vorm van intimiteit tussen bezoekers en artiesten door op ongebruikelijke plekken op te treden en gebruik te maken van hun improvisatiekracht. Dit maakt het festival en de energie die er heerst bijzonder indrukwekkend.”

  NSJO
  Jazzy rap met Pete Philly

  Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO)

  Dit jaar kreeg het NSJO de kans om met gevestigde namen – rapper Pete Philly en drummer Yoran Vroom – voor een volle zaal in TivoliVredenburg op te treden. NSJO heeft mede dankzij een bijdrage van het Universiteitsfonds kunnen laten zien dat jazz toegankelijk kan zijn voor een breed publiek.

  Dare to be Grey

  Dare to be Grey

  Zwart-witdenken vervangen door genuanceerdere standpunten. Met meer ruimte voor ‘grijze geluiden’ hopen studenten met de campagne Dare to be Grey polarisatie tussen voor- en tegenstanders in debatten te verminderen. Hun campagne groeide uit tot een groot internationaal succes.  Met een financiering van €2.500,- van STUF 2015-2016 vloog een delegatie van de studenten in juni naar Washington. Daar kregen ze de kans om de campagne voor de internationale vakjury van de Facebook Global Digital Challenge te presenteren. Met succes: ze werden uitgeroepen tot winnaar! “Onze bijdragen beperken zich dus zeker niet alleen tot Utrecht”, zegt Maurits.

  Andere projecten die eerder door het Universiteitsfonds mede mogelijk gemaakt zijn:

  • Deelname Utrecht University Model United Nations aan Harvard Model United Nations;
  • De Utrecht University Business Course;
  • Festival De Beschaving;
  • World University Debating Championships;
  • Studenten Big Band Festival: Big Battle;
  • Nationale Universiteitsroeiwestrijden Varsity;
  • TedX Utrecht University;
  • Songfestival N.S.V;
  • Utrechtse Introductie Tijd (UIT).