Olaf Schuiling Fonds

Geochemisch Onderzoek

DONEER aan het Olaf Schuiling Fonds

Geochemisch onderzoek ondersteunen

Het Olaf Schuiling Fonds is vernoemd naar prof. dr. R.D. Schuiling (1932), die in 1972 werd benoemd tot hoogleraar geochemie en experimentele petrologie. Hij heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het vakgebied geochemie aan de Universiteit Utrecht en is ook na zijn emeritaat in 1997 nog actief gebleven.

Het fonds richt zich op het mogelijk maken van extra onderzoek en onderwijs op het terrein van de geochemie, waarvoor reguliere middelen ontoereikend zijn. Dat onderzoek kan betrekking hebben op een breed scala aan processen in de geosfeer, inclusief de mogelijke invloed daarvan op de biosfeer.

De initiatiefnemer en insteller van het fonds is drs. Henk Vrins. Hij begon in 1962 als student scheikunde en studeerde in 1968 als een van de eersten af bij – toen nog – dr. Olaf Schuiling. Ook tijdens zijn loopbaan in de industrie heeft Vrins zijn belangstelling voor de wetenschap, en het vakgebied geochemie in het bijzonder, nooit verloren.

Voor inhoudelijke informatie en aanvragen uit het Olaf Schuiling Fonds kunt u contact opnemen met prof. dr. Jack Middelburg (onderzoeksdirecteur Aardwetenschappen) via J.B.M.Middelburg@uu.nl.

Dankzij het Olaf Schuiling Fonds heb ik meer tijd voor mijn onderzoek en kan ik gebruik maken van apparatuur waar ik anders niet bij zou kunnen omdat het vreselijk kostbaar is.
Fieke Mulders
Fieke Mulders
MSc Earth, Water and Climate