Minderhoud fonds

alumni-Minderhoud_385x257

DONEER aan het Minderhoud Fonds

Minderhoud fonds

Op 4 juni 2015 is het Minderhoud Fonds opgericht door het bestuur van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Doelstelling van het fonds is het verlenen van beurzen voor prestigieuze studieprojecten of stages van U.V.S.V./N.V.V.S.U.-leden.

De U.V.S.V./N.V.V.S.U. wil hiermee inspelen op de steeds meer carrièregerichte studentencultuur door haar leden te ondersteunen in hun ontwikkeling en ontplooiing in het kader van hun studie. Leden van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. kunnen een aanvraag indienen voor een beurs voor het uitvoeren van een ambitieus en excellent project of stage in het kader van hun studie.

Het Minderhoud Fonds is gefinancierd vanuit de nalatenschap van mevrouw Minderhoud, een reüniste van de U.V.S.V., die in 1935 haar studie in Utrecht begon. Zij liet in 2010 een fors bedrag na aan de U.V.S.V./N.V.V.S.U. Het Bestuur van de vereniging heeft zich ingespannen om een passende bestemming hiervoor te vinden die aansluit bij de –zeker voor haar tijd – ambitieuze carrière van mevrouw Minderhoud en het streven van de vereniging om niet alleen gezelligheid en bestuurs- of organisatorische ervaring te bieden aan haar leden, maar die ook in hun studie te stimuleren.