Alumnus René Sprenger

MIJN ERVARING ALS ONDERNEMER EN TRAINER

Alumnus René Sprenger over zijn loopbaan als maatschappelijk bewust ondernemer en trainer bij Stresswise en De MindfulnessFabriek.

 

Studie: Sociale psychologie, opleiding tot minfulnesstrainer en ACT-trainer

Werkervaring: Mindfulnesstrainer, Acceptatie- & commitmenttrainer en organisatieadviseur.

Als je me tien jaar geleden had verteld waar ik nu zou staan had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Ik was extreem verlegen, zat veel thuis en durfde niet te spreken in het openbaar. Nu ben ik zelfstandig trainer/adviseur bij Stresswise en De MindfulnessFabriek en doe ik alleen dingen waar ik energie van krijg en waar ik vroeger niet eens aan durfde te denken.

Van niks kunnen naar alles doen.
René Sprenger

Het belangrijkste moment tijdens mijn studie was kiezen voor angst. Het was op de stagevoorlichtingsdag. Ik werd enorm enthousiast van de trainersstage, maar ook bang voor het feit dat je groepen moest trainen en les moest gaan geven. Ik besloot toen dat het maar eens klaar moest zijn met mezelf verstoppen voor de buitenwereld. Het was tijd om mezelf uit te dagen en te zien wat ik écht in huis had.

Na mijn master besloot ik met medestagiaires dat we voor onszelf wilde gaan beginnen. Ik begon met een bijbaantje ging me intussen oriënteren op het ondernemerschap. In het half jaar dat volgde leerde ik veel over mezelf en over samenwerken. De samenwerking was leuk maar onze onderneming was helaas geen succes en na een half jaar besloot ik alleen verder te gaan.

Alles kwam toen bij elkaar. Het volgen van de opleiding tot mindfulnesstrainer, mijn kennis van ondernemen en het niet laten leiden door angst hebben er samen voor gezorgd dat ik inmiddels al een jaar kan leven van hetgeen ik het liefst doe: mindfulnesstrainingen geven.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat de trainingen echt impact hebben. Ik geef veel acht-weekse trainingen en wat ik hiervan het mooist vind, is het moment na meestal zes weken. Dan begint er in het leven van de deelnemers echt wat te veranderen. mensen nemen weer de regie over het leven en maken keuzes waar ze achter staan, in plaats van dat ze geleefd worden door vaste patronen. Onze aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de (positieve) psychologie, Acceptance & Commitment Therapie, ontspanningstherapieën en mindfulness. Succesvolle, bewezen methodieken. Wij gaan uit van iemand zijn kracht; niet van de klacht. Geen geprotocolleerde behandeling, maar een stimulerende omgeving en de juiste handvatten.

Wat ik iedereen wil meegeven, is dat het enorm belangrijk is om jezelf te kennen en positief te zijn naar jezelf. In deze tijden waarin fouten maken niet lijkt te mogen en waarin mensen vaak niet tevreden zijn met zichzelf, is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Door 'met jezelf te kunnen leven' kan je dat ook met anderen. En dat is de basis om hier en nu gelukkig te zijn!