Een betere wereld verwezenlijken we alleen door onze krachten te bundelen. En daar blijken onze Utrechtse alumni bijzonder goed in te zijn. We zijn in gesprek gegaan met een aantal alumni over hoe zij de toekomst voor zich zien en met wie zij daar ontzettend hard aan werken.
"Mijn droom is een rechtvaardige, duurzame wereld met een economie die werkt voor al het leven op aarde" — Lena Hartog
Floortje Geerdink
Samen met haar collega’s zet Floortje Geerdink (Rechten) zich in voor een veilige maatschappij waarin rechtvaardigheid de boventoon voert. “Ik sta op voor de maatschappij en het slachtoffer. En tegelijkertijd kijk ik altijd naar de persoon van de verdachte. Hoe zorgen we ervoor dat de verdachte de volgende keer een andere keuze maakt?
Maikel Kishna
There is no way to happiness, happiness is the way. Zo luidt een bekende Boeddhistische wijsheid. Voor Maikel Kishna is elke dag een stap zetten ook dé manier om de transitie naar een circulaire economie aan te gaan.
Lena Hartog
De kledingindustrie stoot meer CO2 uit dan de internationale luchtvaart én zeetransport samen. Daarbij is de sector grootverbruiker van water. Maar kun je hier als individu verandering in brengen? Lena Hartog (University College Utrecht), klimaatactivist en directeur van platform CollAction, is overtuigd van wel en weet ook hoe.
"Een grote zaak als de toeslagenaffaire onderstreept het belang van samenwerken" — Eva González Pérez
"Als de coronapandemie iets duidelijk maakt, is het dat we niet allemaal in ons eigen hok kunnen blijven zitten. De oplossingen moeten uit alle mogelijke hoeken komen" — Marion Koopmans
"Mensen denken vaak dat succes puur te danken is aan persoonlijke keuzes, of dat er een paar geheime trucjes achter schuilgaan" — Rutger Bregman
Rutger Bregman
“Ik begreep relatief vroeg in mijn carrière dat afwijzing niet zo erg is.” Rutger Bregman (Geschiedenis) laat zich duidelijk niet tegenhouden door (angst voor) andermans oordeel. De Alumnus van het Jaar heeft op zijn 32ste al zes boeken op zijn naam staan.
Lineke Maat
De nieuwsgierigheid naar elkaar aanwakkeren, dat is de missie die alumnus Lineke Maat (Algemene Sociale Wetenschappen) heeft voor de inwoners van de stad Utrecht. Als directeur van stichting Taal Doet Meer zorgt ze ervoor dat anderstalige Utrechters worden geholpen met hun taalvaardigheid.
Thomas Dorlo
“Als je farmacie studeert, is het logisch om in de geneesmiddelenindustrie te gaan werken of apotheker te worden. Ik kwam er al snel achter dat dat niets voor mij is.” In plaats daarvan zet alumnus Thomas Dorlo (Farmacie & Drug Innovation) zich in om betrouwbare geneesmiddelen voor iedereen beschikbaar te maken.
"Echte impact kun je maken als je ook duurzame woningen maakt voor mensen die daar niet bewust naar op zoek zijn" — Gert van Vugt & Jacintha Baas