Alumnus van de Maand

Alumnus van de Maand is een rubriek waarin we een alumnus met een bijzondere baan of prestatie onder de aandacht brengen. Heb je een idee voor een Alumnus van de Maand? Stuur ons een mail!

Bekijk ook wie Alumnus van de Maand waren in 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015.

Januari 2020: Pieter Kuijpers

Pieter Kuijpers (Theater-, Film- en Televisiewetenschappen, 1992) is regisseur, producent en scriptschrijver. Afgelopen maand verscheen zijn serie Ares, een psychologische horrorserie over het studentencorps in Amsterdam, op Netflix. Een primeur, want het is de eerste volledig Nederlandse serie op de streamingdienst. Voor deze serie werd er gefilmd op bijzondere plekken, zoals het Tropenmuseum, Het Teylers Museum en het Rijksmuseum.

Eerdere films van Kuijpers zijn onder meer Van God los (bekroond met een Gouden Kalf), De griezelbus en Tbs. In 2017 ontving hij een oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Onlangs sprak NRC met Kuijpers over het maken van deze serie.