Februari 2017: Charles de Mooij
Charles de Mooij
Foto bymarjo

Charles de Mooij (Geschiedenis, 1981) is sinds 2007 werkzaam als directeur van Het Noordbrabants Museum. Op 11 februari mocht hij in New York namens het museum de Global Fine Art Award 2016 in de categorie ‘Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist' in ontvangst nemen.

Het museum won deze prijs, samen met het Museo Nacional del Prado, voor de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Het Noordbrabants Museum is daarmee het eerste museum in Nederland dat deze prijs wint. Op deze video kun je zien hoe trots De Mooij en de andere medewerkers van het museum zijn!

Jheronimus Bosch trok vorig jaar een recordaantal bezoekers naar het museum: maar liefst 421.700 mensen zagen de tentoonstelling.

Januari 2017: Anna van Nunen
Anna van Nunen

Innovatie en festivals samenbrengen: alumna Anna van Nunen (BSc Psyschologie, 2009; MSc Social and Health Psychology, 2012) doet het, als directeur van haar bedrijf Innofest.

Festivals vormen de ideale 'minimaatschappij' om ideeën en innovaties op uit te testen. Volgens dit principe koppelt Innofest bedrijven, festivals, ondernemers en studenten aan elkaar. Al dertig cases werden op deze manier verder geholpen en soms leidde dit zelfs tot samenwerkingen met bedrijven als Microsoft en Accenture. 

Afgelopen maand presenteerde Innofest het nieuwe programma op Eurosonic-Noorderslag èn werd Van Nunen door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot één van de vijftig jonge ondernemende talenten van 2017

Andere alumni in deze lijst waren Sjon Hartman (BSc Biologie, 2013; MSc Environmental Biology, 2015), Anna Grebenchtchikova (BSc Wiskunde, 2016) en Paulien Wesselink (BA Taal- en Cultuurstudies, 2007; MA Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief, 2009).

Bekijk het overzicht van de alumni die werden uitgelicht in 2016.

Bekijk het overzicht van de alumni die werden uitgelicht in 2015.